Detingut un home per robatori amb força gràcies a la col·laboració ciutadana a València

Se li va localitzar nombrosos tascons de plàstic entre les seues robes amb les quals hauria marcat cinc habitatges

seguretat social

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a un home de 49 anys, d’origen georgià, com a presumpte autor d’un robatori amb força, després de forçar un pany d’un habitatge del districte d’Exposició. La col·laboració ciutadana va ser fonamental per a la detenció, l’ara arrestat va tractar si es fera passar per turista i no parlar l’idioma espanyol, a més va llançar sota un cotxe un estoig amb ‘ganzúas‘. Havia marcat quatre habitatges a més de la qual va forçar amb tascons de plàstic.

Els fets van ocórrer a la nit quan els agents van ser comissionats per la sala del 091 a un edifici del districte d’Exposició on pel que sembla s’estaria produint un robatori amb força en un habitatge. Els policies van acudir immediatament al lloc on van esbrinar que un veí havia escoltat uns sorolls estranys en l’escala, així com observat unes llums d’una xicoteta llanterna en un replà que enfocaven al pany d’un habitatge pel qual ràpidament avís als serveis d’urgència.

Els agents van esbrinar que un home hauria forçat el pany d’un habitatge i que hi havia col·locada un xicotet tascó de plàstic, per la qual cosa van realitzar una batuda per l’edifici i en el terrat, ja que la porta es trobava oberta. Els policies van eixir de l’edifici i van continuar la cerca pels carrers adjacents. En un carrer molt proper a l’edifici hi havia un home que coincidia amb les característiques físiques i vestimenta del sospitós, que en veure la presència policial va realitzar un moviment esquiu alhora que llançava al sòl un objecte que en impactar amb el sòl va fer un soroll metàl·lic.

Els policies ho van interceptar i en aquest va començar a parlar en anglés dient constantment “I am a tourist”, localitzant-li entre els seus pertanyies uns guants, un mocador, una xicoteta llanterna, un tascó de fusta i de plàstic, un telèfon mòbil, i diners en efectiu. Els agents van recuperar l’objecte que havia llançat davall d’un cotxe, resultant ser un estoig en l’interior del qual hi havia nombroses ‘ganzúas‘ metàl·liques de diferents tipus i grandàries.

Els policies després de les comprovacions oportunes ho van detindre com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força. En l’escorcoll previ a l’ingrés en calabossos se li va localitzar nombrosos tascons de xicoteta grandària de plàstic.

S’ha intervingut tretze ‘ganzúas‘ de diferents formes i grandàries, una clau fixa artesanal, tretze testimonis plàstics, un mànec de tornavís, un parell de guants, una llanterna, un mocador, un tascó de fusta, una fonga de tela imantada, dos cabdells de llana, un telèfon mòbil i 45 euros.

Posteriorment després de la inspecció de l’edifici es van localitzar altres quatre habitatges “marcades” amb xicotets tascons de plàstic col·locades entre el marc i porta de l’habitatge.

El detingut, amb antecedents policials, ha passat a disposició judicial.

Publicitat