```
viernes, 26 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Empresa Familiar reclama consens polític per a aconseguir “pactes en educació, competitivitat i foment del creixement”

El president de l'IEF adverteix d'un pròxim canvi de cicle econòmic i que la nostra economia està ara en pitjors condicions que en 2008, per la qual cosa considera imprescindible que el nostre país es prepare mitjançant polítiques adequades

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha clausurat hui el XXI Congrés Nacional de l’Empresa Familiar, organitzat per l’Institut de l’Empresa Familiar, amb la col·laboració de l’Associació Valenciana d’Empresaris, patrocinat per KPMG i Banc Santander, i que sota el lema ‘Compromesos amb el Futur’, ha reunit en aquesta ciutat durant tres dies a més de 700 empresaris familiars procedents de tota Espanya.

En l’acte de clausura ha intervingut també el president de l’Institut de l’Empresa Familiar, Francisco J. Riberas, qui ha apel·lat a l’esperit del consens reeixit fa 40 anys amb la Constitució perquè els partits polítics, malgrat l’actual fragmentació parlamentària, siguen capaces d’aconseguir acords sobre el model econòmic i social que volem per al nostre país.

Aquests acords imprescindibles haurien de centrar-se, segons el president de l’IEF, en tres qüestions: educació, un pla d’innovació i competitivitat i el foment de mesures que afavorisquen el creixement de les empreses.

“La nostra economia, ha dit Riberas, es troba hui en pitjor estat que el que tenia en 2008, per exemple, en l’àmbit d’endeutament públic o desocupació, per a afrontar una futura recessió. Aquest possible canvi de cicle que arribarà abans o després no pot enxampar a Espanya sense els deures fets. No podem permetre’ns que es continuen adoptant mesures de curt termini amb la finalitat principal de garantir la governabilitat”.

En aquest mateix sentit, ha assegurat que és necessari prendre mesures i implementar reformes i requerim avançar sense dilació. Sabem que la conjuntura política del nostre país no és fàcil, no obstant això, ara que ens acostem a l’aniversari de la nostra Constitució, seria necessari apel·lar a l’esperit del consens d’aquells anys, per a prendre decisions importants per al futur del nostre país.

Adequar l’oferta educativa
“No tenen sentit, ha dit Riberas, les contínues reformes educatives dels últims anys. És necessari consensuar un pla que permeta adequar l’oferta educativa del nostre país, inclosa la formació professional dual, a les demandes futures de les empreses en un entorn cada dia més digital”.

En el pla de la competitivitat, Riberas ha manifestat que “cal fomentar activament la col·laboració entres les universitats, centres tecnològics i empreses. En un món global, el nostre país no pot competir en el futur per costos laborals sinó per productes i tecnologies innovadores i per nivells excel·lents de qualitat en sectors tan importants per a nosaltres com el Turisme”.

Deterioració de la percepció econòmica
Riberas ha fet també referència a l’enquesta realitzada ahir entre els més de 700 empresaris assistents al Congrés, i en la qual s’aprecia una lleugera deterioració de la situació econòmica, trencant la tendència de millora que s’anava registrant en els últims anys.

“Si bé han sorgit missatges positius com el fet que el 67% dels quals estem hui ací reinvertirem en les nostres empreses la major part dels beneficis d’enguany, la percepció dels empresaris familiars en aquest congrés sobre el creixement a curt i mitjà termini de l’economia espanyola ha empitjorat substancialment i ja el 41% de tots nosaltres no veiem creació d’ocupació per als pròxims anys”, ha assenyalat.

A més, “en els últims mesos han començat a sonar els tambors que sembla que anuncien una desacceleració del creixement mundial. Així ho ha expressat l’FMI fa unes setmanes i sembla que el confirma el nerviosisme dels mercats financers en els últims mesos”, ha recordat el president de l’IEF.

Per part seua, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha demanat a les empreses espanyoles que, “si no tenen, comencen a elaborar plans de contingència davant l’eixida del Regne Unit de la Unió Europea, per a estar preparats quan vença el termini el pròxim 29 de març”.

Sánchez ha exposat que es traslladaran el màxim nombre de directives europees possible en el període de legislatura que queda, la qual cosa mostra que Espanya és un país compromés amb la Unió Europea.

Durant la seua intervenció davant més de 700 directius, s’ha preguntat “si és just tindre un sistema on les grans corporacions tenen tipus per davall del 10% de l’Impost de societats, encara que ha reconegut que era una reflexió una mica provocadora en l’escenari on estava”.

El Govern valora el sacrifici que hi ha darrere de cada llegat familiar, ha indicat Sánchez, per a expressar el seu desig que els empresaris triomfen en l’acompliment de les seues tasques, que òbriguen mercats, innoven, creen ocupacions amb sous dignes i, en definitiva, que tinguen èxit perquè serà “un èxit col·lectiu d’Espanya”.

El president ha defensat la inversió en educació, formació i capacitació del capital humà, qüestions en les quals l’executiu anirà de la mà dels agents socials.

Un altre dels canvis que emprendrà el Govern de cara a la pròxima legislatura és elaborar un nou Estatut dels Treballadors que reconega les realitats de la digitalització, ja que actualment no ho estan.

Últimas noticias

Contenido relacionado