València augmenta la seua aportació a l’EMT un 4,5% en 2019

El pressupost municipal destinat al transport col·lectiu serà de 65,5 milions, prop d’un 20% més que amb l’anterior govern municipal

VALENCIA 2018-02-15 L'alcalde de Valncia, Joan Rib—, acompanyat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, presenta els nous autobusos elctrics i h’brids que ha adquirit l'EMT. Porta principal de l'Ajuntament.

L’Ajuntament de València augmenta per a 2019 en quasi tres milions d’euros la seua aportació a l’EMT (un 4,5% més que l’any 2018). Concretament, per a 2019, un total de 65,5 milions d’euros enfront dels 62,65 milions de 2017. El pròxim any també s’incorporaran 50 nous autobusos, tots ells de tecnologia híbrida, i per tercer any consecutiu es mantindran els preus dels abonaments i el bitllet senzill.

El regidor de Mobilitat Sostenible, i president de l’entitat pública, Giuseppe Grezzi, ha destacat l’aposta del Consistori pel transport públic. “Nosaltres vàrem arribar al govern dient que anàvem a recuperar l’EMT per a la ciutadania i estes xifres ho demostren: hem passat d’anys d’incertesa amb una proposta d’ERO a tindre una empresa amb un pressupost de nou important i que esperem que millore si, per fi, podem rebre eixa aportació econòmica per part de l’estat que València es mereix”, ha afirmat.

En este sentit, el regidor ha recordat que “l’Ajuntament ha fet els seus deures amb el transport públic i ara hauran de ser altres administracions les que demostren el seu compromís perquè aconseguisca un millor servici per a tots els valencians i valencianes”, ha conclòs.

La partida més important d’estos pressupostos que es presentaran divendres en el Consell d’Administració és la destinada a personal, que arriba fins als 84,36 milions, producte de les millores de l’últim Conveni Col·lectiu i de les contractacions que s’han fet els últims anys.

En l’apartat dels ingressos, l’EMT preveu que la tendència dels darrers anys continuarà, com ha succeït en els últims anys, fruit de l’èxit de nous abonaments i de l’augment de les vendes de bitllet ordinari i el bono bus per la pujada del nombre d’usuaris i usuàries que gasten estos títols.

A més, cal destacar que, per tercer any consecutiu, EMT manté les seues tarifes per a l’any vinent. És a dir, no hi haurà pujada de preus en cap dels títols ni en el bitllet senzill.

Més autobusos
D’altra banda, “en l’apartat d’inversions s’ha consignat un total de 27,32 milions d’euros, com a mostra de l’aposta de renovació de l’EMT. La major part d’esta inversió, més de 15 milions, està destinada a la renovació d’una flota molt antiga com a conseqüència dels cinc anys en què el PP no va comprar autobusos i que es nota ara en l’edat mitjana dels vehicles. L’EMT l’any 2019 continuarà apostant per la compra d’autobusos de tecnologia híbrida i incorporarà 50 nous autobusos de mida estàndards”, ha explicat Grezzi.

Altres inversions importants són programes informàtics per a millorar la gestió, la compra de màquines autoliquidadors per a conductors i conductores, i diferents obres com ara la de la cotxera de Safranar o la nova ubicació de l’àrea d’operacions, entre d’altres.

Temes del Consell d’Administració
El Consell d’Administració d’este divendres també té previst adjudicar alguns contractes com ara les caixes de velocitats, l’execució de les obres per a tapar els fosos de tallers en Sant Isidre o el refinançament mitjançant cancel·lació d’un crèdit a llarg termini. També està previst donar el vistiplau a tres nous concursos.

Publicitat