València defensa l’envelliment actiu i la transmissió de coneiximent intergeneracional

Joan Ribó ha valorat "positivament" les noves propostes de l’EMT "pensades per a millorar el servici"

L’alcalde de València ha participat en la jornada, ‘Más que abuelos‘, on les dues idees principals que s’han defés han sigut l’envelliment actiu i la transmissió intergeneracional dels coneixements.

En aquesta trobada, promoguda per la Unió Democràtica de Pensionistes (UDP), en col·laboració amb l’Hospital General, “se celebra d’acord amb un progrés, compromés en la transformació social des de la solidaritat, amb la ferma voluntat de combatre qualsevol forma d’exclusió”.

L’alcalde ha recordat “les mobilitzacions i les reivindicacions de les dones i homes pensionistes en la seua lluita per unes pensions dignes i suficients, que han servit per a universalitzar en la nostra societat la consciència de la força d’un col·lectiu cada vegada més nombrós a València i en la resta del món”.

Segons les seues paraules, “aquest col·lectiu, preocupat per aconseguir un benestar i una qualitat de vida cada vegada major, també manifesta noves actituds vitals, amb una vida més activa, més social i més autònoma, i aquesta jornada ens proposa aprofundir sobre aquesta situació en el present d’una societat on prevalguen la solidaritat i el respecte intergeneracional”.

Joan Ribó ha celebrat que, “afortunadament València és una ciutat amb una societat civil activa que reflexiona sobre la importància del paper de les persones majors, que, a més de fomentar la convivència i l’oci, impulsa l’activitat com un element clau, sense oblidar la labor assistencial a les persones que la necessiten”. D’aquesta manera, ha explicat que “en aquest moment, en què les persones majors també manifesten la necessitat de fer coses que abans semblaven impensables a aquesta altura de la vida, són molts els objectius i els reptes per complir”.

“Per a complir aquests objectius, ha conclòs, els poders públics compten amb col·laboradors com la UDP i amb projectes com el que impulsa l’Hospital General, que hui es donen la mà en la causa comuna que els majors siguen cada vegada més actius, mantinguen i cuiden el seu estat físic, emocional, ocupacional i psicològic en la societat de tots i totes”.

A l’acte inaugural també han participat responsables de la UDP, i representants de les entitats col·laboradores: la directora general d’Assistència Sanitària de la Generalitat, Mariam García Layunta; el director gerent de l’Hospital General, Enrique Ortega; i el director de Relacions institucionals de l’empresa farmacèutica JanssenRamón Frexes.

Publicitat