València es converteix en la capital de la bicicleta

La ciutat acollirà des de hui fins al diumenge el XV Congrés Ibèric de ‘La Bicicleta i la Ciutat’, que té com a objectiu aconseguir una ciutat més amable, saludable i sostenible

El XV Congrés Ibèric ‘La Bicicleta i la Ciutat’, que s’inicia hui a València, arriba a la ciutat per a reflexionar sobre el paper que té aquest mitjà de transport per a aconseguir poblacions més beneficioses. L’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, acompanyat de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; el president de Les Corts, Enric Morera; el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i la portaveu de ConBici, Gemma Simó, ha sigut l’encarregat de presentar este conclave, que també acollirà el desenvolupament de la III Trobada de Dones Ciclistes i el II Bicifest.

València vol seguir aprenent per a consolidar-se com una ciutat amable“. Així ha agraït l’alcalde de València que s’haja triat aquesta ciutat per a realitzar aquest congrés, agafant el relleu de Saragossa. Ribó ha assegurat que la promoció de la bicicleta “era un pas avant necessari i inajornable” que havia de fer València. Així mateix, ha donat la benvinguda a la ciutat als 400 participants d’aquest congrés, que provenen d’una vintena de països, molt especialment de Portugal.

Mónica Oltra ha assenyalat que els governs del passat “van privilegiar el transport privat i van convertir València en una ciutat hostil i perillosa per a ciclistes i vianants“. Ara, segons la vicepresidenta del Consell “la ciutat es veu, es mou i es respira diferent” perquè “la bici forma ja part del paisatge urbà i ha arribat per a quedar-se“. A més, Oltra ha assenyalat que “la bici ens connecta amb els hàbits saludables i humanitza les poblacions”, per açò considera que esta “és un símbol que converteix les ciutats en un lloc més amable“.

Per la seua banda, Giuseppe Grezzi ha puntualitzat que des que es va impulsar l’ús de la bicicleta a València “s’està notant el canvi” perquè “s’està recuperant la ciutat per a les persones“. Este argument ha sigut compartit per Enric Morera, qui ha afegit que “València i els municipis de l’horta són exemples positius en l’ús de la bici” i que “no hi ha experiència més bonica que anar amb bici i gaudir del patrimoni natural valencià”.

Finalment, Gemma Simó, ha indicat que València es va a omplir durant els pròxims cinc dies de “tallers i debats” relacionats amb l’ús de la bicicleta, un símbol que suposa “una nova cultura per a les ciutats”. “Al ritme dels pedals, el trànsit serà més amable“, ha sentenciat.

 

 

CatalanSpanish