València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

L’Ajuntament de València, a través de València Activa, ha destinat 1,6M€ per donar suport al sector empresarial de la restauració i impulsar la seua activitat econòmica. Per a això, s’ha subvencionat amb una quantia de 1.364 euros a 1.173 establiments hostalers de la ciutat.

La responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha destacat que “el consistori està treballant per a ajudar a tots els sectors productius de la ciutat a superar esta situació generada per la crisi de la covid 19, i com no, també al sector de la restauració, un dels més actius de València”.

Per a això l’Ajuntament de València va llançar una convocatòria per a donar suport al manteniment de l’activitat dels establiments hostalers de la ciutat. El termini de presentació de sol·licituds de la subvenció municipal per al suport al sector de la restauració 2020 va començar el 10 de setembre, amb una previsió de finalització prevista per al 29 de setembre, data que es va ampliar fins al 7 d’octubre perquè més persones pogueren sol·licitar l’ajuda.

“Tots els establiments que van sol·licitar l’ajuda i compleixen els requisits s’han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració 2020. I esta sense cap dubte, és una molt bona notícia per a este sector, qui ha necessitat ajuda i reunia els requisits marcats en la convocatòria ha pogut accedir a la quantia establida, que a més, ha passat dels 1.000 euros inicials als 1.364 euros que rebrà finalment cada establiment”, ha explicat Pilar Bernabé.

Així doncs, s’han rebut 1.705 sol·licituds, de les quals el 68,8% complien els requisits, per la qual cosa finalment han resultat com a persones o entitats beneficiàries 1.173 sol·licituds, s’ha requerit per falta de documentació a 23 persones o entitats i 509 persones no complien algun o alguns requisits de la convocatòria.

Convé destacar que aquestes ajudes se sumen a altres llançades pel consistori per a activar els sectors productius de la ciutat que han vist minvats els seus ingressos com a conseqüència de la crisi generada per la covid 19, una quantia que supera els 15 milions d’euros entre ajudes directes i beneficis tributaris.  

CatalanSpanish