Detinguda una persona per estafar més de 72.000 euros a agricultors per la venda de cítrics a la província de València

En el marc de l'operació “RUI” realitzada per l'Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca s'ha detingut a una persona i s'ha investigat a 4 persones més d'una mateixa família, per la seua implicació en delictes d'estafa continuada i apropiació indeguda

Dins dels serveis establits de forma permanent per la Guàrdia Civil de València per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d’aquesta mercaderia, la Guàrdia Civil va procedir el passat 20 de març a la detenció d’un home espanyol, de 49 anys.

Així, com a la investigació de 4 persones de la mateixa família, tres dones i un home d’origen espanyol d’edats compreses entre els 18 i 45 anys.

L’operació “RUI” realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca s’inicia, quan es va tindre coneixement que en les localitats de Rafelguaraf i Carcaixent s’estava estafant a gran quantitat d’agricultors durant les últimes campanyes de cítrics, concretament des d’octubre de 2017 fins a novembre de 2018.

Per a això, el detingut realitzava sempre el mateix modus operandi, utilitzant com a esquer pagar xicotetes quantitats a l’inici de tancar acords verbals amb agricultors de cítrics per a després no tornar a pagar i desaparéixer.

A més, en tots els casos, utilitzava la seua societat mercantil com a escut per a eludir responsabilitats personals i no haver de respondre amb el seu propi patrimoni quan havia de documentar tota la compra venda de la producció agrícola.

Del total d’estafats s’ha pogut localitzar a un total de deu persones, ascendint la suma estafada a més de 72.000 euros.

S’han pogut recuperar 300 calaixos de plàstics
Aquestes actuacions se sumen a les ja realitzades de forma contínua pels diferents Equips Roca de la Guàrdia Civil de València que gràcies a la seua preparació, especialització i esforç diari, juntament amb la col·laboració constant dels agricultors eviten i persegueixen incessantment la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola.

Les diligències instruïdes han sigut entregades al Deganat dels Jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 7 d’Alzira.

CatalanSpanish