22 C
Valencia

València estudia peatonalitzar Patraix

Esta acció està inclosa en les actuacions previstes en el Pla Especial de Protecció del Nucli Històric Tradicional del barri.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de València ha acordat hui en la Comissió Informativa de Desenvolupament i Renovació Urbana sol·licitar a la Generalitat, mitjançant la Conselleria de Cultura, informe favorable per a fer la peatonalització “de tot el nucli històric de Patraix”, inclosa en les actuacions previstes en el Pla Especial de Protecció del Nucli Històric Tradicional del barri.

“Fem un pas en el projecte de peatonalització i recuperació dels centres històrics dels barris de València. Amb esta petició a la Conselleria de Cultura estem cada vegada més prop del procés de recuperació d’espai públic per als veïns de Patraix, alhora que protegim el nostre espai històric i cultural”, ha indicat la regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, en la roda de premsa posterior a la comissió.

Gómez, que ha assenyalat que amb esta intervenció es contribuirà també a mantenir “el relat i la identitat del barri”, ha comentat que la protecció del conjunt històric de Patraix és també una reivindicació veïnal. Així mateix, ha destacat que la revisió de l’entorn i l’elaboració del corresponent Pla Especial de Protecció s’ha escomés amb un del procés de participació ciutadana “més intensos”.

“Hui dia estem en la fase de remetre a la Conselleria de Cultura el pla perquè ens done el vistiplau”, ha comentat la també vicealcaldessa, que ha apuntat que el pla busca a més d’escometre la peatonalització del centre històric de Patraix, “protegir tota la zona, adaptar les noves construccions a les alineacions de les construccions històriques, mantenir l’estructura urbana i la seua morfologia”.

La responsable municipal ha agregat que es revisaran “tots els graus de protecció” i que s’evitaran “edificacions de huit o nou altures al costat d’alqueries i edificis del segle XIX”. Ha considerat que “limitar altures” representa “una decisió valenta” per part de l’Ajuntament.

Sandra Gómez ha considerat que el del nucli històric de Patraix serà “el procés de peatonalització més important d’un barri” de la ciutat “esta legislatura” i ha insistit a ressaltar “la recuperació d’espai públic per a les persones” que contempla, així com els “itineraris ciclistes i per als vianants”.

Ha assegurat que esta intervenció se situa en la idea “de València com a ciutat de places” que es vol aconseguir.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià