Estudiants demanen no avaluar l’examen de Matemàtiques de les PAU i Educació sol·licita “seny”: “No hi ha irregularitat”

Conselleria diu que fins al moment s'han presentat menys d'una quinzena de reclamacions per escrit i s'estan analitzant els motius

Europa Press

Estudiants s’han concentrat aquest divendres davant la seu de la Conselleria d’Educació a València per a reclamar que s’excloga de l’avaluació l’examen de l’assignatura Matemàtiques II de les proves d’accés a la universitat a la Comunitat Valenciana en considerar que la seua dificultat era “escalandosa”.

Per la seua banda, des de l’administració educativa s’ha emfatitzat que en la prova “no hi havia cap irregularitat”, ja que els continguts estan “dins del temari” i s’ha demanat “calma” i “seny”, ja que encara no han eixit les notes.

Rovira  

Així mateix, s’ha garantit que se’n van a analitzar totes les reclamacions que es presenten per les lleres previstos. Fins al moment, són menys d’una quinzena les al·legacions interposades sobre l’examen de Matemàtiques i cal estudiar a quin motiu responen, segons han detallat a Europa Press fonts de la Conselleria.

La concentració havia sigut convocada pel Sindicat d’Estudiants en protesta per l’examen de Matemàtiques II que es va dur a terme dimarts passat, primer dia de la selectivitat a la Comunitat Valenciana. La prova ha sigut objecte d’una campanya en la plataforma change.org que reuneix, hui divendres, més de 40.000 firmes per a buscar “solucions” davant la qual qualifiquen com la prova “més difícil de tots els anys”.

El portaveu del col·lectiu estudiantil, Carlos Naranjo, ha insistit que ha sigut “una vergonya de prova” amb una dificultat “fora de lloc”. Per la seua banda, el grup d’alumnes que ha acudit a la concentració ha mostrat un cartell amb el missatge “Un sistema educatiu que ens talla les aules, que destrossa somnis”.

A la protesta han assistit també alguns adults, com el pare d’una estudiant “amb matrícula d’honor” en Batxillerat que vol estudiar Medicina i que ha considerat que s’ha deixat els professors dels instituts que ensenyen l’assignatura “als peus dels cavalls”. El progenitor també ha expressat el seu temor al fet que, “si baixa la nota mitjana a la Comunitat Valenciana”, caldrà gastar-se “una dinerada en una universitat privada o anar-se’n fora”.

Per la seua banda, la directora general d’Universitat de la Generalitat Valenciana, Josefina Bueno, ha fet una crida “a la calma, el seny i la prudència” i ha fet notar que “una cosa és el món dels ‘likes’ i una altra, la vida real”. “Estem en uns moments i en un món en el qual tot es viralitza”, ha afirmat.

En aquest sentit, ha recordat que més de 20.000 estudiants valencians s’han examinat de les proves d’accés a la universitat amb “total normalitat” i l’examen de Matemàtiques II ho han fet uns 9.000, mentre que la campanya en change.org va per 40.000 adhesions. Igualment, ha apuntat que l’any passat també es va publicar una queixa en eixa plataforma i que la persona que la va promoure “va acabar traient un deu”.

SISTEMA “TOTALMENT GARANTISTA”

En tot cas, Bueno ha dit que existeix un sistema “totalment garantista on qualsevol persona pot reclamar” i ara s’estan rebent eixes al·legacions per escrit perquè les estudien els especialistes de cada matèria. Fonts del departament de Campanar han especificat que, fins al moment, són menys d’una quinzena les persones que han reclamat i s’estan estudiant les raons, ja que també pot deure’s a faltes d’assistència per motius mèdics, entre d’altres.

La directora general ha recalcat: “L’examen està dins del temari, no hi ha cap irregularitat, cal escoltar les reclamacions i analitzar si hi ha una fallada o si són percepcions. Es recapta la informació, s’analitza i després s’emet una decisió final i és un procés que requereix una mica de temps, per la qual cosa seria irreflexiu emetre un juí abans”.

Finalment, ha assenyalat que no s’ha registrat cap sol·licitud d’estudiants per a mantindre una reunió amb aquest departament i ha subratllat que la Conselleria “està implicada a facilitar l’accés a la universitat” citant mesures com “la baixada de taxes, l’augment de les ajudes i la creació d’un exemple a nivell estatal, com són les beques salari”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela