viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Exgerent de Divalterra va advertir sobre els contractes d’alta direcció: “En qualsevol moment pot esclatar”

Així consta en un dels correus --datat el 3 de juny de 2016-- inclosos en el sumari del conegut com el 'cas Alqueria', al qual ha tingut accés Europa Press, titulat 'contractes alta direcció', que Sahuquillo va enviar a Rodríguez, que anit va anunciar que abandona les files del PSPV per a "llevar pressió" després de les revelacions del 'cas Alqueria'

L’exgerent de Divalterra Víctor Sahuquillo va traslladar en un informe que va enviar per correu a l’expresident de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, investigat al costat d’altres cinc persones en el ‘cas Alqueria’, que “la direcció de l’empresa va construir una direcció, basada en contractes d’alta direcció de lliure designació”, sobre el que va advertir que “en qualsevol moment” podia “esclatar”.

Així consta en un dels correus –datat el 3 de juny de 2016– inclosos en el sumari del conegut com el ‘cas Alqueria’, al qual ha tingut accés Europa Press, titulat ‘contractes alta direcció’, que Sahuquillo va enviar a Rodríguez, que anit va anunciar que abandona les files del PSPV per a “llevar pressió” després de les revelacions del ‘cas Alqueria’.

Sota l’epígraf ‘Situació en Divalterra’, Sahuquillo –es dóna la circumstància que ell mateix va acabar dimitint després de conéixer-se un informe d’un auditor intern que qüestionava fraccionament de contractes i la inclusió de begudes alcohòliques, gin tonics, com a dietes– li exposa a Rodríguez, en un marc de disputa política entre els partits que dirigien Divalterra, la necessitat de crear “noves places ‘tècniques'” perquè es convertisquen en el seu exèrcit per a aconseguir els objectius polítics que necessita el president”.

A més, agrega: “No ens preocupe tant crear indefinits com crear projectes amb pressupostos nostres (del PSPV) i per a l’execució del qual es necessite personal que es guanye en entrar”.

En aquest document, l’exgerent suggereix a Rodríguez: “Baixem la tensió, fem que la divisió caiga en la part de Compromís, parem la fortalesa del Bloc en l’empresa i desmuntem a Vera –cap dels Serveis Jurídics de Divalterra– llevant-li al màxim les seues competències i les seues expectatives. I una vegada arranque la reforma de brigades, la modernització del Servei d’Informació Territorial i les Oficines Comarcals, el rèdit polític serà nostre”.

En un altre escrit inclòs en el mateix correu, sobre la ‘Situació actual i possibles accions estratègiques’ de Divalterra, l’exgerent exposa que “la direcció de l’empresa va construir una direcció, basada en contractes d’alta direcció de lliure designació, que en qualsevol moment pot esclatar”. “En aquests moments, EPSAR (Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals) està tots els dies en els mitjans de comunicació per un tema semblant”, alerta.

També adverteix, sobre les brigades forestals que gestiona l’empresa pública, que “els socis –l’equip de Govern de la Diputació està format per PSPV, Compromís, València en Comú i Esquerra Unida– estan disposats al fet que tot continue igual mentre que estan fent la mateixa política que va estar fent el PP però ara reconvertint-los a les seues files ideològiques”.

“EL QUE AGUS I ELS DE EL BLOC ESTAN PREPARANT”
En un correu del 4 d’octubre de 2016, titulat ‘Reflexions prèvies al dijous’, Sahuquillo adjunta un PDF a l’expresident (‘perquè reflexionem’) en el qual l’informa: “Us passe unes reflexions sobre què podem fer en Divalterra. Part de la premissa que la meua situació d’angoixa i solitud interna em condiciona. Però crec que hem de canviar el tauler de joc. Això és el que Agus (Agustina Brines, aleshores directora-gerent de Divalterra per part de Compromís) i els del Bloc estan preparant. Intentem presentar altre i com a mínim guanyar temps”.

Més endavant, Sahuquillo descriu que “Agus utilitza l’empresa com a instrument polític per a guanyar posicions en l’interior de la seua força política”. Els investigadors conclouen del relat de l’exgerent que “poguera indicar l’ús de Divalterra com una ferramenta política de col·locació d’una sèrie de ‘peons’ necessaris per a poder dur a terme les aspiracions polítiques de cadascun dels partits polítics instal·lats en el poder de la Diputació”.

Últimas noticias

Contenido relacionado