Les Falles comencen amb molta força amb una impresionant mascletà de la Pirotècica Peñarroja

Ciutadans i ciutadanes triades per sorteig han presenciat des del balcó la primera mascletà de març, de Pirotècnia Peñarroja

“Crec que ha sigut una estupenda mascletà, que hem començat les Falles amb molta força. He mirat els carrers i, malgrat ser una jornada laborable, estaven de gom a gom, fins a l’Estació del Nord i en totes les adreces que he pogut veure”, ha manifestat l’alcalde Joan Ribó després del tret de la pirotècnia Peñarroja.

“Pense que és un bon auguri que tindrem unes falles molt concorregudes en les quals tot funcionarà estupendament”, ha afegit Ribó després de presenciar la primera mascletà de març que l’ha protagonitzada, un any més, la citada pirotècnia de la Vall de Uixò.

L’espectacle l’han gaudit, des del balcó de l’Ajuntament, 10 ciutadans i ciutadanes que, per quart any consecutiu, han sigut triats per sorteig per a participar, amb un acompanyant, de la festa des d’este emplaçament simbòlic, al costat de les falleres majors, Marina Civera i Sara Larrazábal, i les seues corts d’honor. Hui també s’han acostat al balcó els representants del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Xufa de València, que han sigut rebuts per l’alcalde de València, Joan Ribó, en el Saló de Cristall.

Entre els espectadors que han gaudit la mascletà de hui des del balcó també estaven les Juntes Locals Falleres de Foios i de Benidorm, i falles de la ciutat de València, així com la diputada provincial Rosa Pérez; el vicepresident de Diputació Josep Bort, i el secretari de la Mesa de les Corts, el diputat Emilio Argüeso.

A la plaça, en primera fila, estaven les persones usuàries dels centres municipals de servicis especialitzats (Centres Ocupacionals, Centre de Dia Font de Sant Lluís, i Residència la Nostra Casa). Han viscut la mascletà des de l’espai reservat per a elles, al carrer de la Sang cantonada amb la plaça de l’Ajuntament, on, moments abans de començar el tret, s’han reunit amb l’alcalde Joan Ribó, i la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo.

En concloure la mascletà de José Vicente Nebot Peñarroja, el pirotècnic castellonenc que obri tradicionalment el calendari de mascletaes de març i que amb la de hui suma 24 anys de presència en la plaça de l’Ajuntament, s’ha mostrat molt satisfet amb el resultat de l’espectacle pirotècnic, que ha qualificat de “magnífic”. “Volia vindre a València amb una mascletà clàssica i crec que ben disparada, i hui ho ha estat, amb molt de ritme, i l’ha tingut; una mascletà contundent, i ho ha estat. No se li pot demanar més a una mascletà a València”.

Han sigut 120 quilos de pólvora «dels quals 70 s’han disparat en els últims segons, des que comença el terratrémol. Però el més important no són els quilos de pólvora ni el temps en què es disparen. És un món de sensacions, gaudir d’un espectacle des del segon zero fins que s’acaba», ha dit Nebot Peñarroja, que ha dedicat el seu espectacle “als fallers i falleres que ho són durant tot l’any, que totes les setmanes van al casal, que juguen al truc, participen en campionats de truc, de futbito, de paelles, i després fan un monument, contracten pirotècnia i gaudeixen d’una setmana inoblidable”.

Demà, Pirotècica del Mediterràneo 

La mascletà de demà, dissabte 2 de març, la dispararà Pirotècnia del Mediterràneo de València, una empresa de recent creació. Entre els convidats que han confirmat la seua assistència es troben la ministra de Treball, Magdalena Valerio.

El diumenge serà el torn del Alpujarreña, de Granada i al balcó de l’Ajuntament es donaran cita, entre altres persones, l’escriptor Santiago Posteguillo, i els membres de Le Luthiers. El dilluns, dia 4, dispararà la Saragossana que, procedent de Saragossa, signaran l’espectacle que gaudiran la vicepresidenta de les Corts, Mónica Oltra, el diputat Fran Ferri, i les esportistes del València Club de Futbol.

CatalanSpanish