Detingut un home per falsificar la procedència de productes carnis a València i Alacant

Aquesta persona, de 66 anys i de nacionalitat espanyola, utilitzava un segell d'una coneguda empresa i el seu registre sanitari per a justificar la procedència dels productes carnis

En el marc de l’operació “SEROC” agents de la Guàrdia Civil de l’Equip Roca de Xàtiva i Paprona d’Ontinyent van procedir a la detenció, en la localitat d’Ontinyent, d’un home de 66 anys com a suposat autor d’un Delicte contra la propietat Industrial i un Delicte de Falsedat documental.

El detingut, gerent d’una empresa de distribució de productes carnis, va ser objecte en el mes de setembre passat d’una inspecció conjunta per part de l’àrea de Sanitat Alimentària de la Conselleria de València i la Guàrdia Civil.
En aquesta inspecció, es va detectar que s’estava realitzant, per part de l’empresa, l’especejament de canals de porc per a la seua posterior distribució, en una sala d’especejament no autoritzada situada en la localitat d’Atzeneta d’Albaida.

Modus operandi
El detingut, gerent d’una empresa de distribució de productes carnis, es dedicaven a utilitzar un segell d’una coneguda empresa amb el número de registre sanitari d’aquesta, per a segellar els albarans i justificar la procedència dels productes carnis que distribuïa als seus clients.

Registres realitzats
L’èxit de l’operació va ser possible gràcies al minuciós treball dels agents, ja que s’han hagut d’inspeccionar dels clients del detingut una gran quantitat de carnisseries i restaurants de les províncies d’Alacant i València.

Es van realitzar registres en una nau industrial de Sagunt, en quatre domicilis d’Oliva i en una carnisseria de la localitat d’Atzentea d’Alabaida utilitzada com a sala d’especejament no autoritzada.

En total es van immobilitzar 25 canals de porc a peces en l’establiment per falta de garantia sanitària, ascendint el valor dels productes a 10.000 euros aproximadament.
Les diligències han passat a la disposició del Deganat dels Jutjats d’Ontinyent.

Publicitat