València s’exhibeix en Fitur com a destinació turística responsable i de qualitat

Ribó s’ha reunit amb el president de Fitur i IberiaLuis Gallego, i ha signat un protocol de col·laboració amb els alcaldes de La Corunya, Xulio Ferreiro, i de la ciutat mexicana de Veracruz, Fernando Yunes.
Segons fonts municipals, durant la seua trobada amb el president d’aquest certamen, tots dos han coincidit a destacar la potencialitat turística de València, que s’assenta sobre diferents eixos: “Cultura, festes, oci, esport, gastronomia i esdeveniments i congressos”.
Tots ells constitueixen “una oferta àmplia, no estacional, variada i atractiva, que consolida a València com una de les principals destinacions turístiques de l’Estat i europeus”, ha assegurat Ribó.
L’alcalde ha manifestat que enfront de les grans infraestructures del passat destinades principalment als turistes, València ara potencia “la qualitat de vida dels veïns, sabent que amb açò es millora l’experiència viscuda pels visitants”.
Ribó i Gallego han abordat l’objectiu d’afermar “un turisme de qualitat, diversificat i que siga sostenible i responsable socialment, els beneficis de la qual revertisquen en el benestar de la ciutat i dels veïns”.
L’alcalde ha volgut abordar també amb Luis Gallego la projecció de les connexions aèries de la ciutat com a element fonamental de desenvolupament econòmic i turístic.
Ribó ha explicat a Carlos Bertomeu, com a responsable d’Air Nostrum, i a Luis Gallego, com a màxim responsable de la xarxa Iberia, la importància de les aerolínies com a porta d’entrada nacional i internacional a la ciutat.
De fet, des d’ambdues companyies s’ha destacat que prop del 95% dels vols que connecten València amb Madrid serveixen per a enllaçar amb vols de llarg recorregut, alguna cosa en el que Iberia (companyia integrada en un mateix grup empresarial juntament amb American Airlines i British Airways) ha mostrat un gran interés.
L’alcalde ha arribat a les instal·lacions de Fitur al costat del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez; la diputada provincial de Turisme, Pilar Monchó, i la regidora d’Horta, Consol Castillo.
Amb tots ells, Ribó ha presentat la campanya “Why V? Per què València?”, una iniciativa promocional que cerca posar de manifest els principals atractius de València com a destinació turística destacada.
Ribó ha destacat que València s’endinsa en l’horta i les marjals, i pretén acostar paisatges, gent i cultura, al mateix temps que ha subratllat “l’extraordinari patrimoni històric, artístic i d’iniciatives culturals” del que gaudeix una ciutat que “desitja gaudir del seu paisatge i de les seues tradicions”.
L’alcalde s’ha reunit també amb el seu homòleg de La Corunya, amb qui ha signat un protocol de col·laboració pel qual ambdues ciutats formalitzen el seu compromís per a la promoció turística mútua.
L’acord estableix les línies d’actuació precises per a millorar el posicionament de totes dues destinacions -València i La Corunya- a través d’accions de promoció creuades i l’increment de visibilitat de les connexions aèries, per a potenciar el flux de turistes entre els dos territoris.
També s’ha reunit amb l’alcalde de Veracruz, la ciutat del qual està agermanada amb València des de 1984, i tots dos han subratllat la importància de reforçar els llaços de col·laboració i de cooperació entre ambdues urbs. EFE

CatalanSpanish