Detingudes 10 persones implicades en més de 40 robatoris amb força a València i Castelló

En el marc de les operacions “GALLINICA” realitzada per la Guàrdia Civil de Xelva i Lliria i “SPYGLASS” realitzades per la Guàrdia Civil de Bétera s'ha detingut a nou persones i investigat a una dècima

La Guàrdia Civil dins dels serveis establits de forma permanent, en el marc del pla d’actuacions per a la prevenció de robatoris en habitatges i establiments comercials ha procedit contra 10 persones en dues operacions diferents.

La Guàrdia Civil de Bétera inicie l’operació “SPYGLASS” a fi de poder identificar i detindre a l’autor o autors de fets delictius relacionats amb robatoris en diferents municipis de València i Castelló.

Fruit de les gestions realitzades pels responsables d’aquest operatiu es va aconseguir esclarir diversos fets i procedir contra els presumptes autors.

Fase d’Explotació
La fase d’explotació d’aquesta operació culmine amb la detenció de sis persones i investigació d’una setena, dues dones i cinc homes, de nacionalitat espanyola i d’edats compreses entre els 18 i 21 anys, i un dels detinguts menor d’edat.

A aquestes persones se’ls atribueixen els delictes de robatori amb força, amenaces, coaccions, lesions i pertinença a organització criminal.

Modus operandi
Els robatoris eren comesos principalment a la nit i mitjançant el ‘escalo‘ o el tall de la tanca perimetral accedien fins als habitatges, i després forçant la porta d’entrada o les reixes de les finestres s’introduïen en el seu interior i sostreien els efectes de valor. També en els establiments forçaven les màquines existents.

Més de 40 robatoris esclarits
Els agents fins al moment han aconseguit resoldre més de 40 robatoris ocorreguts en localitats de València i Castelló.

En el registre realitzat pels agents es van confiscar gran quantitat d’objectes d’origen il·lícit com a ordinadors portàtils, televisions, telèfons mòbils, electrodomèstics, una pistola d’aire comprimit i 12 cartutxos del calibre 22, etc.

D’altra banda la Guàrdia Civil de Xelva i Llíria en el marc de l’operació “GALLINICA” hi ha va procedir a la detenció de 3 persones per delictes de robatori amb força i contra la salut publica.

Els detinguts disposaven de locals per al cultiu i assecador de planta de cànnabis, per a posteriorment presumptament vendre aquestes substàncies en les localitats de Llíria, Tuejar i Xelva.

A més dues d’aquestes persones, presumptament perpetraven robatoris amb força en habitatges, aprofitant l’absència dels propietaris, mitjançant forçament de portes i finestres del domicili.

La fase d’explotació d’aquest operatiu culmine amb la detenció d’aquestes persones d’edats compreses entre els 23 i 48 anys de nacionalitat espanyola, pels delictes de robatori amb força i contra la salut publica.

En els registres realitzats s’ha pogut recuperar diferents objectes com a televisions, eines i joies per valor de 1.000 euros i intervindre 49 plantes de marihuana i 1 quilo d’aquesta droga seca.
Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de primera instància núm. 4 de Llíria.

Publicitat