Detingudes tres dones per furt i estafa a persones majors a València

Després d'un primer acostament a homes d'edat avançada aconseguien que aquests els entregaren altes quantitats de diners, a una de les víctimes haurien entregat 80.000 €

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a tres dones de 26 i 46 anys, d’origen romanés, com a presumptes autors dels delictes d’estafa, furt i organització criminal, després d’aconseguir que homes d’avançada edat els entregaren fins a 120.000 € al·legant tindre problemes econòmics o fills malalts. Els agents continuen amb les investigacions perquè podien existir més víctimes que no haurien denunciat.

Les investigacions es van iniciar en tindre coneixement els agents que unes dones havien aconseguit que diversos homes d’edat avançada els deixaren diners amb la promesa que li ho retornarien posteriorment. Els agents van esbrinar que les sospitoses mitjançant l’acostament a les víctimes es guanyaven la seua confiança per a posteriorment explicar-los que estaven passant una situació econòmica precària i fins i tot que tenien un fill malalt, per la qual cosa necessitaven diners per a costejar el tractament. En alguna ocasió les dones acompanyades de menors d’edat havien acudit a les cites amb les seues víctimes, i després de demanar-los els diners els prometien que posteriorment li ho retornarien.

Les sospitoses s’oferien a acompanyar als homes a les sucursals bancàries amb l’excusa “d’ajudar-los” a realitzar les extraccions o gestions de forma segura. A més valent-se d’artificis i enganys similars aconseguien a vegades accedir als domicilis dels ancians, sota el pretext de procurar-los ajuda o algun tipus d’assistència, aprofitant els moments de descuit per a sostraure’ls els diners o els objectes de valor que tenien a les seues cases.

Els investigadors després d’esbrinar la identitat de les tres sospitoses les van localitzar quan una d’elles havia quedat amb un home d’avançada edat, perquè aquest li deixara diners en una cafeteria, mentre que les altres dues es mantenien a una distància prudencial prestant cobertura.

Els policies després de les comprovacions oportunes les van detindre com a presumptes autores dels delictes d’estafa, furt i organització criminal. Les quantitats sostretes ascendeixen a un total de 120.000 €, podent existir més víctimes que no haurien denunciat. Una de les víctimes els va entregar en un total de 80.000 € en diversos lliuraments.

Es continuen les investigacions per al total esclariment dels fets i per a localitzar a més víctimes.

Les detingudes, una amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

Publicitat