```
martes, 23 abril 2024

El València supera al Galatasaray en el seu primer partit de pretemporada

El València va obrir el seu calendari de partits de pretemporada amb una victòria per 2-1 davant el Galatasaray turc en un duel típic d’aquesta època, amb dues ‘onces’ pràcticament diferents en cada temps i en el qual es va mostrar, en línies generals, superior al seu rival.

L’equip de Marcelino García Toral va intentar apoderar-se del control de la pilota, encara que la pressió del conjunt turc va evitar que el centre del camp valencianista poguera aconseguir el seu objectiu.

Va ser el València el que va protagonitzar els primers acostaments a la porteria rival, si bé amb el pas dels minuts va ser el Galatasaray el que va cercar posar en destrets a Jaume, però ni uns altres van gaudir de grans ocasions.

Va haver de ser un defensa, el portugués Rubén Vezo, el que es va portar l’honor de marcar el primer gol del València en pretemporada al cap de 36 minuts de joc després d’aprofitar una bona passada al buit de Nacho Gil.

La primera part es va tancar amb lleugera superioritat del València, però l’equip espanyol va mostrar certa feblesa en defensa, especialment per les bandes, encara que sense conseqüències per a la meta defensada per Jaume inicialment i després per Cristian Rivero.

El València va afrontar la segona meitat amb un onze quasi nou per complet amb nou canvis per a repartir minuts i no saturar als jugadors en els primers compassos de la pretemporada.

Malgrat el canvi massiu, al cap de sis minuts de reprendre’s el partit el València va augmentar el seu avantatge en el marcador. De nou va ser un lateral, Toni Bategue, el que va marcar després de controlar una pilota en profunditat i batre a la meta en la seua eixida.

Malgrat tractar-se del primer partit de pretemporada, el més destacat del València en el xoc va ser la seua bona col·locació sobre el terreny de joc, encara que un desajustament defensiu va permetre al Galatasaray escurçar distàncies en el minut 69.

En la part final del partit, encara que el València va seguir cercant la porteria rival, va baixar lleugerament el ritme i va anar el Galatasaray el que es va mostrar una mica més ambiciós a la recerca d’un empat que finalment no va arribar davant un rival que acusava l’alta intensitat de les dues primeres setmanes de treball.

– Fitxa tècnica:

1 – GalatasarayIsmailLinnesDonkMaiconCaroleSelçukFernandoBelhandaFeghouli, Rodríguez i Gomis. També van jugar: Siman Gumus, Henry OnyekuruAkgün i Celik.

2 – València: Jaume, VezoDiakhabyGaray, Centelles, MedránRacic, Soler, Nacho Gil, Jordi Escolar i Zaza. També van jugar: Cristian RiveroMontoya, Paulista, MurilloGayàWass, Ferran, BategueAlex BlancoSanti Mina, Parell, Net.

Gols: 0-1, m.36: Rubén Vezo. 0-2, m.52: Bategue. 1-2, m.69: Henry Onyekuru.

Àrbitre: Sven Wolfensberger (SUI). Va mostrar targeta groga a Fernando i Donk, del Galatasaray, i a Montoya, del València.

Incidències: primer partit de pretemporada del València disputat en l’estadi St. Léonard de Friburg un dia després que l’equip de Marcelino Garcia Toreal iniciara la concentració de pretemporada a Suïssa.