Detinguts dos grafiters per cometre 209 delictes de danys valorats en més de 847.000 euros

Els arrestats actuaven de forma reiterada en trens d'Astúries, Madrid, Valladolid, Àvila, Burgos, León, Cantàbria, Sant Sebastià, Zamora, Bilbao, València, Lugo i Orense

Agents de la Policia Nacional han detingut a dos joves a Oviedo com a presumptes autors de 209 delictes de danys comesos en trens i estacions. Els detinguts han actuat de forma reiterada en instal·lacions situades a Astúries, Madrid, Valladolid, Àvila, Burgos, León, Zamora, Cantàbria, Sant Sebastià Bilbao, València, Lugo i Orense.

Els arrestats, molt actius, volien donar-se a conéixer internacionalment difonent les seues accions a través de les xarxes socials, plataformes de vídeo online i fòrums especialitzats a fi d’aconseguir fama i prestigi en “l’ambient grafiter”.

La investigació es va iniciar el mes de maig passat després d’analitzar els fets. Després de realitzar diverses gestions en relació a les signatures i el “modus operandi” utilitzat, els agents van verificar la identitat dels detinguts, comprovant que cometien els fets perfectament organitzats, amb repartiment de tasques i no dubtaven enfrontar-se de forma violenta contra els vigilants de seguretat si eren sorpresos.

Els arrestats procuraven actuar en llocs fora de l’abast de les càmeres de seguretat o de nit, ocultant els seus rostres per mitjà de capells o bufandes per a dificultar la seua identificació.

Després de la seua identificació, els dos joves van ser detinguts a Oviedo (Astúries) i ja han sigut posats a la disposició de l’autoritat judicial.

Publicitat