València edita la primera guia de turisme accessible

cursos

L’Ajuntament ha editat la primera guia de turisme accessible per a persones invidents de València, escrita en braille i amb codis QR que permeten descarregar al mòbil diferents rutes guiades en àudio per la ciutat. La regidora de Turisme, Sandra Gómez, l’ha presentada este matí a la plaça de l’Ajuntament, coincidint amb la festa promoguda per la plataforma TUR4all, que recull recursos turístics accessibles per als qui tenen mobilitat reduïda o alguna discapacitat, a través d’una app i un web, i amb la qual col·labora el Consistori.

«Un dels objectius del nostre pla de turisme és que València fora una destinació de qualitat i això es traduix a ser una destinació accessible per a totes les persones», ha manifestat l’edil. «Per això hem editat la primera guia de la ciutat en braille, en què totes les rutes es marquen amb un codi QR que es pot escanejar al mòbil i les fa accessibles a través de l’àudio, la qual cosa permet que no hi haja ni una sola persona que vinga a la nostra ciutat que es perda tot l’encant, tots els detalls i totes les sorpreses que té reservades per als qui vulguen disfrutar d’ella».

Sandra Gómez, acompanyada d’Antonio Bernabé, director de Turisme València, ha donat a conéixer la nova guia durant la festa que ha organitzat la plataforma Tur4all a la plaça de l’Ajuntament per promocionar la seua pàgina web i aplicació mòbil de turisme accessible. Les regidories de Turisme i Servicis Socials formen part dels organismes que donen suport i impulsen TUR4all, ja que «volem que València siga una ciutat oberta, diversa i plural, que done cobertura a qualsevol tipus de visitant».

Per atendre tota mena de visitants, a les oficines de turisme de València hi ha mostradors adaptats, lupes, plànols tàctils i accessos sense desnivells o amb rampes. En elles es disposa d’informació sobre transport, platges, espais naturals, oferta cultural i allotjaments sense barreres.

Publicitat