València habilitarà una platja lliure de fums

Encara no se sap quina serà la platja elegida amb esta restricció.

La regidora del Grup Popular, Marta Torrado, ha informat hui que Compromís i PSPV han rebutjat en la comissió informativa d’Ecologia Urbana i Emergència Climàtica de l’Ajuntament aprovar una moció perquè “s’inicie de manera immediata l’expedient administratiu per a licitar la contractació de les obres d’un nou centre d’acolliment d’animals domèstic abandonats”.

Torrado ha recordat de nou que en l’actualitat l’Ajuntament té bloquejats els projectes de construcció de dos nous nuclis zoològics en un espai pròxim a la ronda nord i en un lloc per determinar entre els termes de Torrent i València.

L’edil popular ha lamentat “la falta de sensibilitat” del govern municipal, “perquè en la comissió han votat en contra d’agilitar els tràmits administratius necessaris perquè curt termini puguem albirar una solució al greu problema d’acolliment d’animals abandonats que tenim a València”.
Torrado ha insistit que “ens sap res sobre la situació actual del conveni amb l’Ajuntament de Torrent que es va signar l’any de 2017, com tampoc ens han aclarit quan es licitaran les obres del projecte del centre d’acolliment que s’anava a construir en una parcel·la municipal pròxima a la ronda. (Del qual ja existeix un projecte tècnic entregat a l’Ajuntament al desembre de 2018).

PLATJA LLIURE DE FUMS

D’altra banda, Marta Torrado ha valorat positivament que la comissió d’Ecologia Urbana haja aprovat una iniciativa del Grup Popular perquè València compte amb una platja lliure de fums.

“Nosaltres, el Grup Popular, vam fer aquesta proposta el mes d’agost passat i anunciem que la presentaríem a la primera comissió que se celebrarà el mes de setembre, i ara s’han sumat tots els partits a la nostra moció i ens congratulem per això. Esperem que l’Ajuntament estudie quina platja de les nou amb les quals compta la ciutat és l’adequada perquè es declare lliure de fum i que l’estiu que ve puguem gaudir-la”, ha destacat.

Igualment, ha informat que la comissió ha aprovat, a instància també del Grup Popular, “portar avant una campanya municipal amb el tema: una vida sense tabac, amb platges que respecten i cuiden el medi ambient, donant a conéixer a la ciutadania aquest nou espai sense fum.

CatalanSpanish