València lidera les revaloracions de l’habitatge amb la pujada dels preus d’un 16,8%

Un dels factors importants en aquesta pujada de preus ha sigut la revalorització del cadastre, on moltes capitals de província han estat afectades, i en les que cal destacar, València amb un 3%

Imatges d'habitatges en construcció. EFE/Arxiu

El preu de l’habitatge va pujar un 7,8% en la Comunitat Valenciana en l’últim trimestre de 2018, segons les dades facilitades per la taxadora Tinsa.

De les províncies de la Comunitat Valenciana on més s’ha revaloritzat en els últims dotze mesos amb un 16,8% ha sigut València.

Des dels mínims de començaments de 2015, assenyala la signatura en una nota, el preu de l’habitatge nou i usat s’ha encarit un 11,7%, i es manté un 34,7% per davall dels nivells que va aconseguir en 2007; els preus estan ara en nivells de principis de 2013.

El director del Servei d’Estudis de Tinsa, Rafael Gil, aclareix que continua el cicle expansiu del mercat residencial, creixent consistentment la demanda i augmentant els valors de forma heterogènia.

Encara que a ritmes dispars, l’encariment residencial s’ha generalitzat en totes les regions, assenyala Rafael Gil, ja que en totes elles s’ha encarit el preu de l’habitatge.

Les dades mostren que València i Màlaga “comencen a prendre el testimoni de Madrid i Barcelona quant a forts increments de preu”, indica Gil, ja que ambdues protagonitzen aquest trimestre els majors increments interanuals de valor, totes dues per damunt d’un 15%, superant els creixements registrats per Madrid (14,0%) i Barcelona (8,0%).

Un dels factors importants en aquesta pujada de preus ha sigut la revalorització del cadastre, on moltes capitals de província han estat afectades, i en les que cal destacar, València amb un 3%.

Publicitat