El Servei d’Hematologia del Clínic és seleccionat com a centre d’excel·lència per a la formació en trasplantament de medul·la òssia

El Servei ha realitzat ja més de 1.700 trasplantaments de medul·les en els 30 anys transcorreguts des del primer

NP_CLINIC_excelencia_hematologia
Actualitat Valenciana

El Servei d’Hematologia de l’Hospital Clínic Universitari de València ha sigut seleccionat com a centre d’excel·lència per al desenvolupament d’un programa de formació clínica en trasplantament de medul·la òssia i síndromes limfoproliferatives.

Este programa preveu la visita al Servei d’hematologia de sis especialistes que es formaran al costat d’un grup de docents de diferents Serveis de l’Hospital Clínic. El programa està patrocinat pels laboratoris Gilead.

La formació se centrarà en estades de tres dies en el centre en el qual es realitzaran activitats diagnòstiques i clíniques en trasplantaments i síndromes limfoproliferatives. També es realitzarà formació en les consultes d’infermeria d’hematologia i laboratori hematològic, incloent-hi morfologia, citometria de flux, citogenètica i genètica molecular.

En 2017 es van complir 30 anys des que es va realitzar el primer trasplantament de medul·la en el centre, la qual cosa demostra la llarga experiència del Servei. Fins hui, en el centre s’han realitzat més de 1.700 procediments.

Síndromes Limfoproliferatives
La secció de limfoproliferatius de l’Hospital Clínic diagnostica més de 140 pacients nous amb esta patologia i rep d’altres consultes de segona opinió. Tots ells es revisen en el Comité d’Hemopatologia, en funcionament des de fa més de 30 anys.

D’altra banda, el grup ha col·laborat en projectes de gran rellevància com el projecte de seqüenciació genòmica de la leucèmia limfàtica crònica de l’Internacional LLC Consortium i el Centre de Biologia del CSIC. El grup és centre de referència nacional en el programa RED53 i per a la determinació de l’estat mutacional d’IgVH en esta patologia.

Publicitat