Brussel·les desestima el recurs del Valencia i accepta el de l’Hércules

El València havia sol·licitat que s'ajornara l'obligació del pagament fins a conéixer la sentència del recurs de nul·litat que va presentar l'entitat i que la seua vista encara ha de celebrar-se

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha desestimat el recurs de cassació interposat pel Valencia CF en el qual se sol·licitava la suspensió cautelar del pagament a l’Institut Valencià de Finances (IVF) dels 20 milions que reclama Brussel·les i ha acceptat el de l’Hèrcules, que havia d’abonar més de set milions.

Segons han confirmat a Efe fonts de l’IVF, la notificació va ser confirmada aquest passat dijous a les entitats esportives.

El club de Mestalla va sol·licitar en el mes de març passat la suspensió cautelar de l’efecte immediat de la decisió de recuperació per la qual la Comissió Europea (CE) li reclamava 20 milions, més quasi tres d’interessos, per les ajudes institucionals rebudes en 2010.

El Valencia havia sol·licitat que s’ajornara l’obligació del pagament fins a conéixer la sentència del recurs de nul·litat que va presentar l’entitat i que la seua vista encara ha de celebrar-se.

En el cas de l’Hércules, el club alacantí, que va argumentar en el seu escrit que el pagament immediat de la sanció podia ofegar la seua economia en trobar-se en Segona B i quasi sense recursos, el TJUE sí que ha dictaminat a favor dels seus interessos, decretant la suspensió cautelar fins que dictamine sobre el recurs de nul·litat.

El club herculà ha acollit amb satisfacció la fallada del TJUE, però ha descartat realitzar valoracions públiques fins a tindre coneixement de l’acte íntegrament.CatalanSpanish