103-67: El València es dóna un doble homenatge davant un indolent Betis

valencia basket

El València Bàsquet es va donar avui un doble homenatge davant un indolent Reial Betis, al que va atropellar sense que el rival fera alguna cosa per evitar-ho en un xoc que el club local va aprofitar per a celebrar el vinté aniversari de la Copa del Rei guanyada en 1998 i com en aquell torneig va jugar de blanc i roig.
El brillant percentatge des de la línia de 6,75 en la primera part (63 per cent) va disparar al conjunt valencià davant un Betis que no va oposar cap resistència ni tampoc va mostrar cap argument per a matisar el seu desastre. Només en el tram final va aconseguir maquillar un desavantatge que va arribar a superar els quaranta punts.
Quatre triples del València li van donar la iniciativa en el marcador davant un Betis en el qual només Kelly va aconseguir anotar, la qual cosa va facilitar la defensa de l’equip local (18-6, m.6). Nelson i Schlib van aconseguir unir-se al seu company des de la línia de 6,75 però l’aparició de Pleiss va permetre als locals mantenir la seua renda.
El bon percentatge dels locals en el tir exterior, va anotar deu dels seus primers quinze tirs de tres punts, van disparar al València (37-20, m.14). Sant Emeterio i Green van prendre el relleu de Doornekamp.
Quan el Betis va obrir la seua defensa per a tractar de parar la sagnia, les penetracions de l’escorta nord-americà van augmentar la sagnia. I quan va tornar a tancar-se, o va abaixar els braços, van tornar els triples dels locals (53-24, m. 18).
L’equip sevillà, malgrat la qual li estava caent, amb prou faenes va gastar faltes. Tampoc l’entrada del tocat Draper, inèdit fins llavors, va evitar que els de Quintana arribaren al descans ja sense opcions ni si vol de barallar la victòria (57-28, m.20).
Un nou triple de Sant Emeterio va obrir la tercera cambra però el València no es va frenar ni en veure’s amb més de trenta punts d’avantatge i vuit punts quasi seguits de Rafa Martínez van enfonsar per complet a un Betis sense ànima, incapaç de reaccionar (73-31, m.24).
Va donar entrada Txus Vidorreta als joves Hlinason i a Port i els locals van perdre certa consistència en favor de la seua formació i el Betis ho va aprofitar per a través de Anosike i d’un parell de triples de Zagorac maquillar una miqueta el seu daltabaix (85-50, m.30).
Animat per aqueixes canastres i pel baixó d’encert local, el Betis va mantenir certa intensitat durant uns minuts però prompte es va cansar i els locals, amb els canteranos Vera, que es va estrenar en l’ACB, i Ferrando també en la pista, va tornar a estirar la seua renda i tancar la festa amb tres punts de cadascun d’ells.

Fitxa tècnica:
103. València Basket (24+33+28+): Abalde (7), Rafa Martínez (13), Doornekamp (16), Thomas (7), Pleiss (8) -cinc titular- Port (1), Vera (3), Ferrando (3), Sant Emeterio (17), Sastre (7), Green (19), i Hlinason (2).
67. Reial Betis Energia Plus (14+14+22+): Franch (2), Nelson (6), Schlib (10), Anosike (8), Kelly (12) -cinc titular- Draper (-), Sánchez (2), McGrath (-), Uriz (6), Zagorac (16), Cruz (3) i Golubovic (2).
Àrbitres: Hierrezuelo, Manuel i Zamorano. Van eliminar per faltes personals als locals Hlinason (m.35) i als visitants Sánchez (m.33).

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana