Ingressen en l’hospital de campanya de València els primers pacients covid

L'hospital té 120 llits que poden ampliar-se fins als 356 si és necessari.

L’hospital de campanya de la província de València, annex a l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, ha rebut este dilluns els primers ingressos de pacients covid-19, tots ells amb situació clínica lleu o moderada, amb la finalitat d’alleujar la pressió assistencial hospitalària dels centres d’aguts de la província davant el repunt de casos de les últimes setmanes, segons han informat fonts de la Generalitat.

La Conselleria de Sanitat ha habilitat 280 llits en els tres hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana, dels quals un total de 120 corresponen a l’hospital de campanya de València. Esta última dotació pot ampliar-se fins als 356 en el cas que fora necessari.

El procediment de derivació de pacients, coordinat per la direcció general d’Assistència Sanitària i consensuat per tots els centres hospitalaris d’aguts de la província, estableix que este hospital de campanya, igual que els seus homòlegs de Castelló i Alacant, assistirà pacients majors de 18 anys, no dependents, amb PCR positiva, que hagen estat prèviament en un hospital d’aguts i que es troben en fase de resolució de la malaltia. En el cas que tinguen insuficiència respiratòria, esta ha de poder corregir-se amb fluxos baixos d’oxigen.

A més, en alguns casos, poden ingressar pacients que, a més de la seua situació clínica, la seua situació social o familiar no els permeta mantindre un aïllament adequat o manquen de les cures necessàries en domicili.

DIFERENTS UNITATS D’HOSPITALITZACIÓ

Esta infraestructura es divideix en diferents unitats d’hospitalització, les quals compten amb controls d’infermeria i consultes mèdiques, dotades dels aparells necessaris per a atendre els malalts de manera individualitzada. També compta amb presses d’oxigen, punts de radiodiagnosis per a utilitzar un aparell portàtil de Radiografia i, en cas de ser necessari, respiradors. De la mateixa manera, l’hospital de campanya disposa de lavabos amb dutxes per a la higiene de pacients i professionals.

Així mateix, davant possibles situacions meteorològiques adverses, s’han reforçat els sistemes de climatització perquè la instal·lació mantinga en tot moment la temperatura adequada de confort, tant per als pacients com per al personal sanitari.

Des de la seua creació, en l’hospital de campanya de València s’han desenvolupat diferents actuacions, sent la més destacada la realització de la presa de mostres de PCR de la covid-19 com a suport als equips d’Atenció Primària del Departament de Salut València La Fe.

CatalanSpanish