30.4 C
Valencia

València i Global Omnium signen un acord per al desenvolupament de l’estratègia de Turisme Sostenible

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de València, a través de la Fundació Visit València, i Global Omnium, a través de la Fundació Aigües de València, elaboraran l’Estratègia de Turisme Sostenible per a la ciutat de València que passa pel compliment dels 17 ODS de l’Agenda 2030. Així ho han ressaltat Emiliano García, regidor de Turisme de l’Ajuntament de València i president de Visit València, i Dionisio García Comín, CEO de Global Omnium, durant la signatura del conveni de col·laboració per a aconseguir els objectius marcats per l’ONU, que inclou la creació d’un Observatori de Turisme Sostenible de València dins de la xarxa internacional de l’Organització Mundial del Turisme.

Emiliano García, regidor de Turisme, ha destacat que “l’activitat turística a València ha d’estar a l’avantguarda del desenvolupament econòmic, social i mediambiental, i teixir una xarxa associativa amb capacitat per a donar solucions conjuntes a les exigències i reptes del nou context” “Este és l’esperit de l’acord que rubriquem hui, i que manté el principi de governança col·laborativa i el caràcter transversal del turisme que ja marca el Pla Estratègic impulsat en 2016”, ha declarat. L’estratègia contempla solucions reals per al sector turístic públic i privat amb l’objectiu de ser més competitius dins del nou marc legal.

En esta línia, el regidor de Turisme ha afegit que “l’acord que signem hui aspira a ser un projecte de tots, que treballarem en el marc del Consell Municipal de Turisme; un pla imprescindible per a continuar avançant en matèria de sostenibilitat i garantir un turisme integrat i beneficiós en una ciutat que lidera els preceptes de l’ONU a nivell internacional”, ha conclòs.

Dionisio García Comín, CEO de Global Omnium, ha assegurat que “estem molt satisfets de poder participar d’este repte conjunt i que siga l’aigua un element clau a l’hora de diagnosticar, planificar i dissenyar propostes que milloren la nostra ciutat”. Ha assegurat que “durant els últims anys hem fet una aposta i inversió important per sumar a l’aigua la tecnologia, és a dir, fer que l’aigua siga una eina intel·ligent per a abordar propostes globals per a les ciutats”.

UNA DESTINACIÓ NEUTRAL EN EMISSIONS

L’estratègia arrancarà amb una primera fase en la qual s’analitzarà l’estat del turisme a València, així com una valoració dels escenaris futurs. En una segona fase s’identificaran les àrees de millora i el disseny de propostes d’acció per al sector turístic públic i privat de València. En este sentit, s’establiran mesures per a la reducció i compensació de la petjada de carboni, de manera que València es convertisca en una destinació neutral en emissions de carboni.

Ja en una tercera i quarta fase es realitzarà un procés participatiu per a marcar prioritats i es planificarà la implantació anual de les línies de treball. En una fase cinquena s’impulsarà la creació d’un Observatori de Turisme Sostenible de València que faça un seguiment detallat de la implementació de l’estratègia, un òrgan que estarà emmarcat en la Xarxa Internacional d’Observatoris de Turisme Sostenible de Nacions Unides-Organització Mundial del Turisme (INSTE).

L’estratègia pretén aconseguir les metes marcades pels ODS en les àrees social i econòmica, en l’àrea de patrimoni, recursos, medi ambient i clima i en l’àrea de governança per la sostenibilitat. Així mateix, també contempla solucions reals a curt termini per al sector públic i privat amb l’objectiu de ser més competitius en el nou marc legal, un entorn normatiu que exigeix una estratègia de creixement turístic sostenible.

D’esta manera, es contribuix a consolidar un model de desenvolupament turístic sostenible capaç d’ampliar la rendibilitat al pla social i mediambiental, contribuint eficaçment a la protecció i posada en valor del patrimoni cultural i natural, amb especial èmfasi a aquells recursos que atorguen major autenticitat i singularitat a la destinació. Un model que ha de minimitzar els impactes negatius, promovent en tot moment la millora de la qualitat de vida dels residents i una percepció positiva de l’activitat turística en la ciutadania sempre de la mà del Medi Ambient.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,758FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.

Onda registra un brot de 12 casos positius de coronavirus

Se tracta d'un brot gran amb un focus per contacte social.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Ares del Maestrat

Ares del Maestrat estava assenyalat com a localitat no-covid, és a dir, que mai havia tingut casos locals de coronavirus.

Els casos de coronavirus augmenten a la Comunitat Valenciana amb 658 positius i 14 morts

Per províncies, la distribució és la següent: 38 a Castelló, 336 a Alacant, 283 a la província de València i 1 cas sense assignar

Sanitat autoritza un aforament de 800 persones per als concerts d’Amaral, Martita de Graná i Marlon a Borriana

• Des d'avui es poden aconseguir més entrades per als concerts d'Amaral, Martita de Graná i Marlon de dijous, divendres i dissabte a través de wegow.com
- Advertisement -

: Valencià