València aprova més de 140 accions dins del Pla Marc d’Igualtat entre dones i homes

El Ple ha aprovat també el Pla Municipal de Cooperació per al Desenvolupament, i l'Estratègia d'Educació per a la Ciutadania Global en l'Àmbit No Formal de la ciutat de València

El Ple Municipal ha aprovat hui el Pla Marc d’Igualtat entre Dones i Homes, una eina global de gestió, que implica totes les regidories de l’Ajuntament, i que preveu més de 140 accions de diferents tipus per al foment de la igualtat entre els sexes i la prevenció i la lluita contra la violència masclista. El Plenari ha aprovat també el Pla Municipal de Cooperació per al Desenvolupament i l’Estratègia d’Educació per a la Ciutadania Global en l’Àmbit No Formal de la ciutat de València.

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha detallat els continguts del Pla d’Igualtat, i ha lamentat la falta de suport de tota la Corporació, ja que el Pla ha tirat endavant amb els vots de l’equip de Govern i Ciutadans, mentre que el Grup Popular s’ha abstingut en la votació.

El Pla pretén, en paraules de Lozano, ser un “referent clar per visibilitzar les polítiques d’igualtat i la prevenció de la violència de gènere”.

Els dos grups d’oposició han criticat la falta d’informació pressupostària per a les accions descrites, i han lamentat la seua curta vigència temporal, atés que s’ha previst fins a finals de 2019. A més, la regidora Amparo Picó, de Ciutadans, ha introduït la possibilitat d’incloure la perspectiva dels pobles de València a l’hora d’abordar les polítiques d’igualtat. Per la seua part, el regidor Alfonso Novo, del PP, ha qualificat el Pla de “poc ambiciós” i ha criticat que “no comporta cap compromís pressupostari”.

El 0,7% dels ingressos propis seran per a cooperació
Durant la sessió han sigut també aprovats el Pla Municipal de Cooperació per al Desenvolupament i l’Estratègia d’Educació per a la Ciutadania Global en l’Àmbit No Formal de la ciutat de València.

Es tracta de dos documents, en paraules de la regidora de Cooperació al Desenvolupament, Neus Fàbregas Santana, “molt participatius”, ja que la seua elaboració ha comptat amb les aportacions de la Coordinadora Valenciana d’ONGD, l’equip tècnic propi del Pla, personal municipal i tots els grups polítics i agents socials.

“Hui, ha afirmat la delegada, fem un pas endavant des de la nostra responsabilitat amb el món, un món desigual, del qual les ciutats formem part, i que volem més just i amb una major defensa dels drets de les persones: perquè altres formes de relacions econòmiques i socials són possibles”, ha assegurat.

Per això, el Pla preveu destinar el 0,7% dels ingressos propis dels Pressupostos Municipals de 2019 a accions de cooperació. Durant la sessió plenària, ha pres la paraula un representant de la Coordinadora d’ONGD (entitat que acull més de 90 agrupacions de solidaritat i treball cooperatiu internacional), que ha valorat esta decisió pressupostària, i ha destacat l’increment de recursos d’este mandat.

Obres d’urgència a les escoles
Durant la sessió del Ple de hui també s’ha aprovat sol·licitar a la Generalitat la delegació de competències de la segona fase del Pla Edificant, l’eina de la Generalitat impulsada per agilitar i facilitar la construcció, reforma i millora de centres educatius que, en el cas de la ciutat de València, beneficia nou centres escolars.

Per això, l’Ajuntament s’encarrega de portar endavant les obres de millora, i en este cas es tracta d’una partida de 600.000 euros per a obres menors de reformes en sis centres, que se suma als més de 4 milions d’euros ja dedicats a obres de major importància en altres col·legis.

De nou esta proposta del Govern ha comptat únicament amb el suport de Ciutadans, mentre que el PP s’ha abstingut.

 

Publicitat