València dona 3.900€ a Samaruc, club LGTBI de futbol per fomentar la no discriminació

La regidoria d’Igualtat i Polítiques LGTBI de l’Ajuntament de València, ha aprovat una subvenció a l’entitat per fomentar l’esport igualitari.

La regidoria d’Igualtat i Polítiques LGTBI de l’Ajuntament de València, dirigida per Lucía Beamud, ha aprovat una subvenció de 3.900 euros a l’entitat “club esportiu LGTB+ Samarucs València” per fomentar l’esport igualitari i per acabar amb la discriminació per raons d’orientació sexual que es produix en l’esport professional.

Es tracta d’una subvenció inclosa en la convocatòria de subvencions a associacions i entitats per a projectes que promoguen la igualtat entre dones i homes i de les persones del col·lectiu lèsbic, gai, transsexual, bisexual i intersexual, al municipi de València, fomentant la lluita contra la discriminació per raó de sexe, d’orientació sexual o identitat de gènere, per a l’any 2019.

“Es tracta d’una convocatòria municipal que l’Ajuntament treu cada any i que enfortix l’entramat associatiu que treballa cada dia per a aconseguir que les persones LGTBI no vegen discriminats els seus drets”, ha explicat Beamud.

“Samarucs València” és un club esportiu on gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i heterosexuals poden practicar esport en un entorn de tolerància i de no discriminació. Des de Samarucs faciliten tot el suport que calga en cada cas perquè qualsevol persona puga practicar futbol, natació, muntanyisme, quidditch, tenis o voleibol.

Clama al cel que al món del futbol cap jugador de La Liga masculina haja eixit mai de l’armari. El món del futbol podria aportar molt a la societat en este sentit, ja que els jugadors són vertaders referents per a milers de xiquets i xiquetes.

lucía beamud, igualtat I POLÍTIQUES INCLUSIVES LGTBI

La regidora Beamud ha recordat la importància que té la lluita contra la discriminació per motius d’orientació sexual en el món de l’esport: “hi ha molt de camí per avançar. Hem de treballar molt estes qüestions, i no sols al futbol, també a la resta de modalitats esportives, ja que es tracta d’un problema generalitzat”.

CatalanSpanish