El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat la sendera urbana senyalitzada de la Ruta de la Seda, una via que enllaça edificis emblemàtics que guarden una relació històrica amb aquest teixit, com la Llotja de la Seda, el Mercat Central, el Palau Tamarit, el Centre d’Artesania i el Col·legi Major de l’Art de la Seda.
Aquesta iniciativa s’emmarca en el conjunt d’activitats que la Generalitat, a través de l’Agència Valenciana de Turisme, ha impulsat durant 2016 amb l’objectiu de recuperar i difondre el llegat històric que la seda representa per a la Comunitat Valenciana i, concretament, la ciutat de València.
Colomer, que ha estat acompanyat per representants de les entitats i institucions que participen en el desenvolupament turístic de la Ruta de la Seda 2016 – 2020, ha presentat també el conte “La ruta de la seda: de XI’an a València”. Es tracta d’un projecte narratiu desenvolupat per l’Agència Valenciana de Turisme per a donar a conéixer entre els més joves el paper que va tenir la seda en el desenvolupament històric i econòmic de la ciutat de València.
Amb l’impuls a la Ruta de la Seda, el Govern valencià cerca difondre la rellevància de la seda al llarg de la història entre els ciutadans i, al mateix temps, promocionar el territori de la Comunitat Valenciana vinculant-ho a aquest teixit, la qual cosa li atorga un valor afegit com a recurs turístic.
En aqueix sentit, el secretari autonòmic va presidir el passat mes de novembre la primera reunió de coordinació celebrada entre totes les entitats i institucions participants en desenvolupament turístic del projecte Ruta de la Seda 2016-2020, com són la mateixa Agència Valenciana de Turisme; la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport; la Universitat de València; Unesco València, la Cambra de comerç de València; la Diputació de València; la Fundació Hortensia Herrero i el Col·legi de l’Art Major de la Seda.