València ix al carrer per a rebutjar la posada en llibertat de la Manada

Teresa Meana, de l'Assemblea Feminista, ha explicat que hi ha "una indignació, i una ràbia i una força" que els ha portat a eixir al carrer, perquè "si ells ixen al carrer, nosaltres eixim al carrer", i ha reivindicat: "no volem ser valents, volem ser lliures".

Dones i homes de totes les edats s’han concretat esta vesprada a València enfront de la Delegació del Govern per a protestar contra la llibertat provisional dels membres de la Manada, després d’una pancarta amb el lema “La justícia patriarcal és letal”. Des de les set de la vesprada, centenars de persones s’han concentrat en un dels carrers més comercials de València i han corejat lemes com “si ens toquen a una, ens toquen a totes” o “escolta germana, ací està la teua manada”.

El nou delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha baixat a la concentració i ha conversat amb les entitats feministes convocants, i posteriorment s’ha reunit en la Delegació amb una representació d’eixos col·lectius. Fulgencio ha indicat als periodistes que el Govern d’Espanya és molt respectuós amb les decisions judicials, però “una altra cosa és compartir el fons”, i ha assegurat que l’Executiu està “molt més prop del sentiment de la ciutadania, que és generalitzat”.

“He baixat perquè, fins a la setmana passada, jo estava en estes concentracions”, ha explicat Fulgencio, qui ha afegit que estava escoltant a la gent i al costat de la ciutadania.
Durant la concentració s’han vist cartolines habitades amb siluetes de dones amb frases com “no és no”, “jo sí que et crec”, “ja n’hi ha prou de justícia patriarcal”, i pancartes amb lemes com “la manada viola a una xica, la justícia a totes nosaltres”, o “ni histèriques ni consentidores, som persones”.

Publicitat