València demanarà la declaració del litoral com a zona catastròfica

L'objectiu una vegada "amainat" el temporal, ha explicat Sandra Gómez, és "recuperar les platges".

PublicitatAVL

València demanarà la declaració del litoral de la ciutat com a zona catastròfica pels danys provocats per la borrasca ‘Gloria’ i poder optar així a les ajudes que permeten “retornar a la normalitat al més prompte possible les platges de la ciutat”.

Així ho ha anunciat la vicealcaldessa i regidora d’Urbanisme, Sandra Gómez, que ha visitat el passeig marítim al costat de l’edil del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, per a comprovar els efectes del temporal.

PublicitatRovira  

Després del passeig, ha explicat als mitjans que els danys provocats són “incontestables” tant a les platges urbanes de les Arenes i La Malva-rosa com en les dels pobles del sud, El Saler, Pinedo o el Perellonet.

L’objectiu una vegada “amainat” el temporal, ha precisat, és “recuperar les platges” tant referent a les infraestructures que les connecten amb la ciutat com a la seua conservació i a les activitats econòmiques que es desenvolupen en els seus voltants. “Hem de treballar des de ja”, ha insistit.

Per això l’ajuntament farà eixe primer peritatge de danys per a avaluar fins a on han arribat i poder sol·licitar les ajudes ja anunciades per la Generalitat per a “retornar a la normalitat al més prompte possible el litoral valencià”. Segons ha dit, es repararan els desperfectes amb diners de les arques municipals, però se sol·licitaran també les ajudes del Consell.

L’edil Elisa Valía ha destacat, per part seua, que el sistema d’evacuació d’aigües ha funcionat “a ple rendiment” estos dies i ara cal avaluar els danys en les estacions d’aigua i el sistema d’evacuació en el seu conjunt, ja que han hagut de suportar una pressió de 200 litres per metre quadrat en alguns punts i aportacions addicionals de la mar.

Hi Ha punts, ha indicat, que estan plens d’arena i tocarà una neteja addicional per a posar-los a punt.