La magistrada María Tardón, nova titular del Jutjat Central d’Instrucció número 3

Els magistrats Francisco Vieira i Fernando Andreu obtenen destinació en la Sala penal de l'Audiència Nacional

La magistrada de l’Audiència Provincial de Madrid María Tardón Olmos serà la nova titular del Jutjat Central d’Instrucció número 3 de l’Audiència Nacional, com a resultat del concurs de trasllat resolt hui per la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial, que incloïa entre unes altres aquesta plaça, vacant després del nomenament de Carmen Lamela com a magistrada de la Sala Segona del Tribunal Suprem.

Tardón, que va ingressar en la Carrera Judicial en 1987, va tindre la seua primera destinació en el Jutjat de Districte de la Carolina, per a exercir posteriorment en el Jutjat penal número 3 de Palma de Mallorca i en el Jutjat d’Instrucció número 11 de Madrid. Des de 2005 era presidenta de la Secció 27 de l’Audiència Provincial de Madrid.

A més, han obtingut plaça de magistrat en la Sala penal de l’Audiència Nacional el fins ara president del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, Francisco Vieira Morante; i l’actual titular del Jutjat Central d’Instrucció número 4, Fernando Andreu Miralles.

Vieira, que va ingressar en la Carrera Judicial en 1980, presidia el Tribunal Superior madrileny des de 2009; mentre que Andreu, amb 32 anys d’antiguitat, es va incorporar a l’Audiència Nacional en 2004.

La Comissió Permanent ha acordat també hui anunciar la convocatòria d’un nou concurs de trasllat per a magistrats en el qual, entre altres, s’ofereix la plaça de titular del Jutjat Central d’Instrucció número 4.

Magistrats de les Seccions d’Apel·lació dels TSJ

En el concurs resolt aquest dijous s’han assignat també les places de magistrat de les Seccions d’Apel·lació de la Sala Civil i Penal dels Tribunals Superiors de Justícia d’Andalusia, Catalunya i Madrid la data de la qual d’efectivitat va ser establida per l’Ordre JUS/789/2018, de 26 de juliol.

Així, el magistrat Rafael García Laraña tindrà destinació en la Secció d’Apel·lació de la Sala Civil i Penal del TSJ d’Andalusia, Ceuta i Melilla, amb seu a Granada. García Laraña, fins ara president de la Secció Segona de l’Audiència Provincial d’Almeria, va ingressar en la Carrera Judicial en 1982.

A més, la magistrada de l’Audiència Provincial de Barcelona i vocal del CGPJ Roser Bach Fabregó anirà a la Secció d’Apel·lació de la Sala Civil i Penal del TSJ de Catalunya. Bach va ingressar en la Carrera Judicial en 1990 i estava destinada en l’Audiència barcelonina des de fa 20 anys.

Finalment, la plaça de la Secció d’Apel·lació de la Sala Civil i Penal del TSJ de Madrid ha sigut obtinguda pel magistrat de l’Audiència Provincial de Madrid Leopoldo Puente Segura, amb 28 anys d’antiguitat en la Carrera Judicial i 8 anys en la seua actual destinació.

En tractar-se d’un concurs ordinari, les places oferides s’han concedit als sol·licitants amb major antiguitat en la Carrera Judicial, excepte en els supòsits en els quals la Llei orgànica del Poder Judicial determina que el criteri és donar preferència als qui ostenten la corresponent especialització en l’ordre jurisdiccional respectiu.

CatalàEspañol