sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Suspesa la vista contra exdirectius de Banc de València pel cas Maremar

Inicialment la causa també va estar dirigida contra el que fora ministre de l'Interior entre 1993 i 1994, Antonio Asunción, mort en 2016, i el seu exsoci Társilo Piles, propietaris de Maremar, per presumpta administració fraudulenta i apropiació indeguda

L’Audiència Nacional ha suspés la vista contra l’exconseller delegat de Banc de València Domingo Parra i altres dos antics directius per presumpta administració deslleial en operacions amb l’empresa de piscifactoria Maremar que van causar un perjudici a l’entitat de més de 29 milions d’euros.

Segons fonts jurídiques, el Jutjat Central penal no celebrarà la sessió del pròxim dijous, quan estava programat el començament del judici en el qual Anticorrupció sol·licita quatre anys de presó per a Parra, i tres per a l’exdirector d’auditoria interna Carlos Zafrilla i l’exresponsable de participades Celestino Aznar.

Inicialment la causa també va estar dirigida contra el que fora ministre de l’Interior entre 1993 i 1994, Antonio Asunción, mort en 2016, i el seu exsoci Társilo Piles, propietaris de Maremar, per presumpta administració fraudulenta i apropiació indeguda.

Segons la Fiscalia, Asunción i Piles, exregidor d’Unió Valenciana a l’Ajuntament de València i president de la Fundació del València C.F. entre 2009 i 2013, van pretendre expandir els negocis que posseïen a través de diverses societats, mitjançant la participació del Banc de València.

Amb l’objectiu d’injectar fons en la nova empresa d’explotació de peixos que s’anava a constituir, els exdirectius acusats van fer els passos necessaris per a entrar “a totes passades” en l’accionariat, obviant la pertinent valoració d’actius i oferint al consell d’administració una informació esbiaixada.

Anticorrupció sosté que en la valoració de Maremar es van fer unes “previsions desorbitades” de vendes per als quatre anys següents, amb un increment exponencial de fins més del sèxtuple de les corresponents a 2006.

Situació de la qual -apunta- eren conscients els acusats des del primer moment, malgrat la qual cosa van optar “arbitràriament, sense criteri econòmic lògic algun i amb perjudici molt previsible per al banc, per augmentar el percentatge de participació fins al 68%” des del 20% inicial.

L’entitat valenciana va ser intervinguda pel Banc d’Espanya a la fi de novembre de 2011, en detectar un forat de capital d’uns 600 milions que va ser esmenat amb una aportació de 1.000 milions del FROB, abans de ser adjudicada en subhasta a CaixaBank.

El passat 31 de gener va concloure el judici per presumpta administració deslleial en la concessió de préstecs a una societat afí a Parra, en la qual l’exconseller delegat va reconéixer la seua responsabilitat i va abonar 330.000 euros per a reparar parcialment el mal.

Setmanes abans, la secció primera de la sala penal havia deixat vist per a sentència el procés contra ell i diversos empresaris valencians, entre ells Juan Bautista Soler, per tres macrooperacions urbanístiques que haurien generat un mal de 160,5 milions d’euros.

Últimas noticias

Contenido relacionado