València obri el termini per participar en el sorteig de 360 places per veure la mascletà des del balcó municipal

En passar Falles totes les comissions de la ciutat hauran pogut disfrutar d’una mascletà des del balcó municipal gràcies a la iniciativa del govern municipal

A les 0:00 hores de demà, dimarts (esta pròxima mitjanit), l’Ajuntament de València obrirà el termini perquè les persones interessades a presenciar una mascletà des del balcó municipal puguen inscriure’s per participar en el sorteig de 360 places, a raó de 10 entrades dobles cada dia. Esta serà la quarta vegada –totes elles en este mandat- en què l’Ajuntament obrirà les portes del seu balcó per a la ciutadania, les comissions falleres i les juntes falleres locals.

El termini d’inscripció per al sorteig s’obrirà este dimarts, dia 12, i s’estendrà fins al pròxim dilluns, dia 18 de febrer (fins a les 23:59 hores). Hi podran participar totes les persones majors d’edat empadronades a la ciutat de València a través de la pàgina web que habilitarà l’Ajuntament: www.valencia.es/sorteigmascleta o www.valencia.es/sorteomascleta. El sorteig que determinarà quines són les persones afortunades es realitzarà dimecres de la setmana que ve, dia 20 de febrer.

L’Ajuntament es comunicarà a última hora del dia 20 mitjançant correus electrònics amb les persones seleccionades al sorteig per indicar les instruccions necessàries. L’endemà, dijous dia 21, es publicaran els resultats del sorteig al web municipal, així com les comissions que enguany podran presenciar la disparada d’una mascletà des del balcó.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat que “gràcies a la voluntat de l’alcalde Joan Ribó d’obrir les portes del consistori a la ciutadania, amb les comissions falleres que passen enguany pel balcó municipal es completarà un cicle iniciat ara fa quatre anys perquè per primera vegada totes les comissions de la ciutat tingueren l’oportunitat de disfrutar d’una mascletà des del balcó de la casa de totes i tots els valencians”. A més, ha recordat que en les tres edicions anteriors, este sorteig va despertar un gran interés entre la ciutadania, “que, per fi, ha vist un govern que no s’apropia d’allò que és de tots els veïns i veïnes de la ciutat, com este balcó, l’Ajuntament o la mateixa plaça”.

Enguany tornaran a sortejar-se 360 places per a ciutadanes i ciutadans, a raó de 20 cada dia (10 entrades dobles, per a la persona afortunada i qui l’acompanye). Fuset ha explicat que l’exigència de ser resident a València la motiva el fet que «són els veïns i veïnes de València els qui amb els seus impostos fan possible el cicle de mascletaes i el fet que l’espai des d’on es presenciarà la mascletà forma part d’un edifici municipal».

A més, també hi haurà lloc per a quatre representants de set comissions falleres cada dia, uns altres quatre representants de les juntes locals d’altres poblacions que corresponga enguany, falleres majors i les seues corts d’honor, autoritats i convidats.

Les persones triades per sorteig hauran de ser majors d’edat i personar-se en l’Ajuntament amb el seu DNI. La invitació no podrà canviar-se per un altre dia al qual haja correspost, i en cas de no poder assistir es recorrerà a una llista de reserva.

CatalanSpanish