La jutgessa obri judici oral a huit exdirectius d’FGV per l’accident de Metro de València

La magistrada declara competents per a la celebració de la vista als Jutjats penals

La titular del Jutjat d’Instrucció número 21 de València ha obert judici oral davant un Jutjat penal contra els huit exdirectius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) investigats per l’accident de Metro registrat a la ciutat el 3 de juliol de 2006.

La magistrada ha pres aquesta decisió en un acte notificat hui, després que l’Audiència Provincial de València donara per conclosa la instrucció i desestimara els recursos d’apel·lació interposats pel Ministeri Fiscal i les defenses contra la transformació de la causa en un procediment abreujat.

L’acte de la jutgessa, contra el qual no cap recurs excepte el relatiu a la situació personal dels acusats, acorda mantindre la situació de llibertat d’aquests últims i dóna per dirigida l’acció civil contra l’asseguradora Zurich i contra Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana en concepte de responsable civil directe i subsidiari, respectivament.

Igualment, assenyala com a òrgans competents per al coneixement i dictaminada d’aquesta causa als Jutjats penals de València i rebutja obrir una peça separada sobre responsabilitats pecuniàries sense perjudici del que puga acordar en cas de condemna el jutjat que haja de dictar sentència.

CatalanSpanish