València acollirà la 28a edició de la mitja marató demà

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso EDP torna a la capital del Túria un any més este 28 d’octubre. La cursa, que s’ha convertit en una de les més importants del territori espanyol, té un circuit de 21.097 m que arribarà des dels barris marítims de la ciutat fins al centre urbà. Tindrà una durada màxima de 2 hores i mitja, des de les 9:00 h fins les 11:42 h.

Esta cursa, que ha estat reconeguda com la més rápida d’Espanya durant cinc anys consecutius des de 2014, va aconseguir el passat 22 d’octubre de 2017 ser la més ràpida del món en la seua categoria femenina. L’atleta keniana Joyciline Jepkosgei va arribar a la meta amb un temps d’1:04:51, batent així el rècord mundial. El rècord nacional en dones també va ser batut per l’etiope afincada a  Espanya, Trihas Gebre, amb un temps d’1:09:57, mentre que en les categories masculines s’ha acconseguit baixar de l’hora durant les últimes set edicions. Un total de 12.334 corredors aplegaren a la meta en 2017.

 

TALLS DE TRÀNSIT

Els carrers afectats pel circut de la cursa són: carrer Antonio Ferrandis, pont de l’Assut de L’Or, carrer Menorca, carrer Serradora, Marí Blas de Lezo, Lluís Peixó, l’avinguda Tarongers, Ramón Llull, l’avinguda Manuel Candela, carrer Pare Tomás Montañana, una secció de l’avinguda de França, el Passeig de l’Albereda, carrer Sant Pius V, Trinitat, Cronista Rivelles, Pla de la Saïdia, carrer Mauro Guillem, avinguda Menéndez Pidal, el pont de les Glòries Valencianes, Gran Via Ferran el Catòlic, Guillem De Castro, Blanqueria, Comte Trénor, Pintor López, General Tovar, carrer de la Pau, Poeta Querol, Roger de Llòria, carrer Xàtiva, Colón, avinguda Navarro Reverter, Jacinto Benavente, Alcalde Reig i Professor López Piñero fins a Antonio Ferrandis de nou.

El carrer d’Antonio Ferrandis, el pont de l’Assut de L’Or, el carrer Menorca i l’Albereda no tindran accés des de les 8:00 h, una hora abans de l’inici de la cursa, mentre que el túnel de la V-15 tampoc en tindrà des de les 7:00 h. La línia 99 de l’EMT donarà servici a la zona d’eixida/meta en Antonio Ferrandis.

Publicitat