6:07 pm - Tuesday, 26 May 2020

La nova ordenança de mobilitat de València dóna prioritat a vianants i al respecte a l’espai públic

- Publicidad -Reciplasa Vila-real

L'esborrany estableix la creació d'Àrees de Prioritat Residencial (APR) i regula per primera vegada l'ús dels vehicles de mobilitat personal, com els patinets

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha presentat este matí l’esborrany de la nova Ordenança de Mobilitat, que té com a eix fonamental la figura de les persones que es mouen a peu per l’espai públic. Tal com ha subratllat l’edil, “allò que defineix esta  ordenança per damunt de tot és que posa per primera vegada per davant els vianants, que som tots i totes els qui habitem la ciutat”.

En la seua presentació davant els mitjans de comunicació, el regidor ha explicat que tot l’articulat del text “s’ha realitzat des d’este prisma; i cada decisió s’ha pres tenint en compte este principi de protecció i prioritat de vianants”. Grezzi ha agraït “el treball intens i dedicat del personal tècnic del Servei Municipal de Mobilitat Sostenible en l’elaboració d’este esborrany”, un document que, a més, ha assumit les aportacions de la ciutadania a través d’un procés participatiu en el qual s’han efectuat tres tallers específics.

El segon eix distintiu de la proposta d’Ordenança se centra en el transport col·lectiu que és, després dels desplaçaments a peu, la segona manera més usada pels valencians de moure’s per la ciutat. El text subratlla la seua protecció i prioritat sobre les formes de mobilitat motoritzades particulars.

A més, l’Ordenança inclou com a novetat la possibilitat d’establir Àrees de Prioritat Residencial (APR), un àmbit territorial configurat per un conjunt de vies públiques delimitades i amb continuïtat geogràfica, en les quals es puguen implantar, amb caràcter general, mesures de restricció d’accés, circulació i estacionament de vehicles.

L’objectiu d’estes zones, ha explicat Grezzi, és disminuir la intensitat de trànsit “amb les vistes posades a protegir l’espai públic, patrimoni de tota la ciutadania”; i es preveu que s’assenyalen especialment en àrees històriques o residencials, així com en unes altres especialment sensibles per motius diversos.

Patinets i bicicletes, mai per les voreres

L’esborrany de la nova ordenança regula per primera vegada la presència i ús dels anomenats vehicles de mobilitat personal, és a dir, patins, patinets i altres elements de característiques similars que, fins ara, estaven prohibits (en l’ordenança anterior), “prohibició que ha implicat diversos problemes per a la seua circulació per la ciutat”, ha lamentat el regidor.

Segons es determina en l’esborrany, els patinets elèctrics podran circular pels carrils-bici o pels ciclocarrers i zones residencials, segons siguen les seues categories i característiques de velocitat i potència. En uns casos podran circular per les zones per als vianants (patinets de menor potència), mentre que els de major velocitat aniran per carrils-bici i ciclocarrers. El límit de velocitat màxim serà diferent segons la zona: 10km/hora de les zones per a vianants, 20 km/hora als carrils bici, i fins a un màxim de 30 km/hora als anomenats “carrers 30” d’un sol carril de circulació.

Els usuaris d’estos vehicles no estaran obligats a dur casc, però sí llums i timbre en els seus patins; i Mobilitat suggereix, a més, que facen ús d’elements reflectors. En cap cas, ha subratllat el delegat de Mobilitat, es permetrà l’ús d’estos vehicles en les voreres, que queden reservades exclusivament per a ús de vianants.

El transport públic

Quant al segon gran eix de l’ordenança, el transport públic, se subratlla l’absoluta obligatorietat d’alliberar el carril EMT-Taxi de tot tipus d’obstacles, atés que s’entén que este carril és l’únic reservat per al transport de tota la ciutadania. Només es permetrà el seu ús per part dels servicis públics urgents o d’emergència; els cotxes i motos podran realitzar parades i estacionar en les mateixes condicions que fins ara.

La nova ordenança recull algunes de les propostes de sectors, com ara transportistes i repartidors: amplia el tonatge permés per als vehicles de repartiment de mercaderies fins a les 12 tones, i incrementa el període de temps màxim de les zones de càrrega i descàrrega de 20 a 30 minuts en les zones senyalitzades. La nova ordenança “atén la històrica petició d’este sector de recuperar l’ús quasi exclusiu de les zones de càrrega i descàrrega”.

Pel que fa a l’estacionament, l’ordenança introdueix una novetat en l’estacionament regulat (l’ORA), que és la creació de la zona d’estacionament exclusiu per a residents. Fins ara a València només hi havia zones de rotació, i d’ús mixt de rotació i de residents. “A partir d’ara, igual que succeeix en pràcticament totes les grans capitals del món, també tindrem zona exclusivament de residents”, ha explicat Grezzi.

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

Metges d’atenció primària de la Comunitat i de tot l’estat qüestionen què passarà i com serà este servei en “l’era COVID”

El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) organitza este dimecres, 27 de maig, a les 18 hores, un debat en línia sobre "Present i...

STEPV rebutja la tornada a les aules al juny dels últims cursos de cada cicle

El sindicat de treballadors de l'ensenyament del país valencià, STEPV, "rebutja" la mesura que es preveu adoptarà la conselleria d'Educació de què a...

Quatre detinguts per simular el segrest d’un pacient ingressat per un presumpte positiu per coronavirus

De forma paral·lela, els segrestadors també es van posar en contacte amb els pares i un altre germà del suposat segrestat, que es trobaven a Algèria, exigint-los el pagament d'un rescat.

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola a dos empreses de Múrcia.

El Govern inclou el port d’Alacant entre els ports d’entrada a Espanya

El Govern inclou els ports de Santander i Alacant entre els ports d'entrada a Espanya.

Esta publicació està disponible en : Valencià