6.1 C
Valencia

El monestir de Sant Miquel dels Reis obri el 15 d’agost amb visites guiades gratuïtes

Les visites no requereixen cita prèvia, tenen una durada d'una hora aproximadament i el recorregut inclou el claustre sud del monestir, l'església de Sant Miquel i la cripta on es guarden les restes dels virreis

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El monestir de Sant Miquel dels Reis obri el 15 d’agost, amb visites guiades gratuïtes a les 12.00 i a les 13.00 hores i ofereix una ruta per un dels edificis més majestuosos de la ciutat de València que va ser construït en el segle XVI.

Sobre el monestir cistercenc de Sant Bernat de Rascanya els virreis de València, Germana de Foix i el duc de Calàbria, Ferran d’Aragó, van manar construir el monestir tal com el coneixem ara. L’encarregat de l’obra va ser l’arquitecte Alonso de Covarrubias i esta obra se situa entre les més importants del Renaixement valencià, encara que algunes peces, com l’església de Sant Miquel, es van construir en període barroc.

Les visites no requereixen cita prèvia, tenen una durada d’una hora aproximadament i el recorregut inclou el claustre sud del monestir, l’església de Sant Miquel i la cripta on es guarden les restes dels virreis.

També es poden visitar les dues exposicions que romanen obertes durant aquest estiu: ‘L’estiu valencià’ i ‘Créixer llegint’.

- Publicitat -

‘L’estiu valencià’ recull la prova gràfica de com passaven els valencians els mesos d’estiu, bé gaudint de la platja o bé de les festes que al llarg de la geografia valenciana se succeeixen durant tota l’estació.

Així, l’exposició fa un repàs per les tradicions més representatives com són: les Fogueres de Sant Joan, la Fira de Juliol de València, el Sexenni de Morella, la Fira de Xàtiva, la Tomatina de Bunyol, la Festa de la verema de Requena, els Moros i Cristians de Xixona i Villena, l’Entrada de ‘Toros y Caballos’ de Segorbe, les Alfàbegues de Bétera, la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, el Misteri d’Elx, i els Bous a la Mar de Dénia, entre altres.

- Publicitat -

A la sala permanent del monestir es troba l’exposició ‘Créixer llegint’ amb documents que mostren els diferents mètodes que s’utilitzaven per a ensenyar a llegir des del segle XVIII fins als nostres dies.

Ofereix una àmplia mostra de cartilles infantils, sil·labaris, abecedaris, contes il·lustrats, auques, cromos i fitxes educatives que complien la mateixa funció en diferents èpoques de la història.

De manera complementària, la sala ha sigut decorada amb cartells de campanyes d’animació a la lectura que porten la signatura d’Arturo Ballester i Manolo Boix.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,613FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià