València multarà els usuaris de patinets elèctrics que incomplisquen l’ordenança de Mobilitat

Les multes oscil·laran entre els 200 i els 3.000 euros segons la gravetat.

PublicitatAVL

La Policia Local de València començarà dilluns que ve, 23 de setembre, a sancionar tots els conductors de patinets elèctrics que incomplisquen la nova ordenança de Mobilitat en circular per la ciutat. Les multes oscil·laran entre els 200 i els 3.000 euros segons la gravetat.

Així ho han anunciat aquest divendres el regidor de Seguretat Ciutadana de la capital valenciana, Aarón Cano, i l’edil de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, en la roda de premsa que han oferit per a donar a conéixer la guia editada per a difondre aquesta norma.

PublicitatRovira  

Cano ha indicat que les sancions als patinets elèctrics començaran a posar-se després de “tres mesos d’informació i conscienciació” sobre el compliment de la norma, durant els quals els agents municipals han informat a unes 3.000 persones. El regidor ha considerat que aquest és un temps “més que suficient per a començar ja el període de sancions per incompliment de l’ordenança”.

Així mateix, ha destacat que “la Policia Local ja feia complir l’ordenança a la resta d’elements de mobilitat”, però no als patinets elèctrics perquè “hi havia una moratòria” per a ells.

El responsable de Seguretat Ciutadana ha assegurat que, malgrat la novetat i proliferació d’aquests mitjà de transport, a València no es té “un gran problema de mobilitat urbana” per ells.

Per la seua banda, Grezzi ha assenyalat que els tres mesos d’informació als conductors d’aquests vehicles, la difusió de la nova ordenança a través de diferents canals i la guia presentada hui fan que “a partir d’ara ja no hi haja excuses per a no complir la legalitat, la normativa”.

Publicitat