València presenta les millores que “consoliden” el Museu Faller

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i la Fallera Major de València, Marina Civera, han inaugurat els nous continguts del museu

El regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, acompanyat per la Fallera Major de València, Marina Civera Moreno, han presentat este matí les novetats del Museu Faller. “Hem posat en marxa una sèrie de millores mitjançant les quals volem consolidar este lloc històric a l’altura d’una festa considerada Patrimoni Material de la Humanitat”, ha assegurat Pere Fuset.

Les millores impulsades per la Regidoria de Cultura Festiva i Junta Central Fallera en el Museu Faller, inclouen diferents elements visuals que pretenen contextualitzar la història de les Falles a través de diferents dècades, des dels anys 30 fins a l’actualitat. “Després de convertir-ho en museu durant l’any passat, en esta ocasió volem redoblar la nostra aposta per a millorar l’experiència museística i recreació fallera, amb l’objectiu de fomentar el discurs pedagògic de la festa i facilitar la comprensió dels visitants amb un exhaustiu repàs cronològic a la història de les Falles des dels anys 30 fins a l’actualitat”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

També ha destacat el creixement del nombre de persones que visiten cada dia al Museu Faller. Durant 2018 -sense comptar el mes de desembre-, ja s’han superat els 116.000 visitants, rècord històric del museu; i que en 2017 va rebre a més de 109.000 persones i en 2016, a més de 88.000. “Amb estes millores pretenem acostar la història de les Falles al públic més jove, però també als turistes estrangers, ja que suposen el 45% de les visites que rep el Museu cada any”, ha argumentat Pere Fuset.

Per la seua banda, la Fallera Major de València, Marina Civera Moreno, ha recalcat “la importància del Museu Faller, no solament com a representació històrica de la festa, sinó també per la seua labor de garantir el futur de la festa perquè les generacions posteriors puguen continuar coneixent el treball que els fallers i les falleres de la nostra ciutat i els nostres pobles han realitzat durant les últimes dècades”.

També s’ha posat en marxa un servei d’audioguia, que funciona a través dels telèfons mòbils, amb el qual els visitants podran escoltar diferents explicacions sobre la història fallera en cinc idiomes: castellà, valencià, anglés, italià i francés. De la mateixa manera, s’han fet treballs de pintura en la façana del museu, respectant el cromatisme de l’edifici abans de la reforma realitzada durant els anys 90.

Així mateix, també s’ha implementat una nova secció dedicada a la indumentària fallera, presidida per un dels vestits de la model valenciana Pepita Samper, primera Miss Espanya en 1929. També comptarà amb dos nous photocalls, una màquina expenedora de bons d’entrada al museu que inclou pagament amb targeta i la venda de diferents productes promocionals de les Falles.

CatalanSpanish