FGV renovarà i modernitzarà els aparells de via i dels passos a nivell dels trams en superfície de les Línies 1, 2 i 3 de Metrovalencia

L'objectiu és aconseguir un estat més homogeni de la xarxa quant a qualitat, fiabilitat i seguretat de la superestructura

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat la redacció de projectes de construcció per a la renovació de desviaments, passos a nivell i diversos elements de la superestructura en els trams de superfície de les Línies 1, 2 i 3 de Metrovalencia, segons ha publicat hui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

L’import inicial és de 784.047,33 euros, IVA inclòs, i l’objectiu és aconseguir una renovació i modernització integral de les línies, amb una adequada explotació de les mateixes per a millorar els serveis que s’ofereixen a l’usuari.

Es tracta d’actuar en els aparells de via (desviaments, fuites, travessies, aparells de dilatació,…) i dels passos a nivell, sobretot els de trànsits de vehicles, encara que també s’actuarà en els per als vianants i en els situats entre andanes. A més, les vies de les mateixes estacions tindran un tracte especial pel confinament entre andanes en el qual es troben.

D’esta forma, FGV inicia amb esta actuació una sèrie d’inversions per als pròxims anys que donen com a resultat la renovació de tots estos elements de via, amb la finalitat d’aconseguir un estat més homogeni de tota la xarxa de Metrovalencia en general quant a qualitat, fiabilitat i seguretat de la superestructura.

La licitació està dividida en tres lots. El primer, de 243.398,76 euros, IVA inclòs, abasta el tram nord de la Línia 3, una vegada ix a superfície després de travessar el nucli urbà d’Alboraia i fins a Rafelbunyol.

El segon lot, amb un pressupost inicial de 259.920 euros, també IVA inclòs, acull el tram en superfície de la Línia 1 des d’Entroncament fins a Bétera i el tram igualment en superfície de la Línia 2 des d’Entroncament fins a Llíria.

El tercer lot, amb una inversió prevista de 280.728 euros, sempre amb IVA, comprén el tram en superfície de la Línia 1 des de València Sud fins a Vilanova de Castelló.

CatalanSpanish