martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Esglésies de València celebren hui la beatificació del successor del fundador de l’Opus Dei

La parròquia de Sant Josemaría Escrivá i l’església de Sant Joan de l’Hospital, de València, acullen hui, misses amb motiu de la celebració de la festivitat litúrgica del beat Álvaro del Portillo, primer successor de Sant Josemaría Escrivá al capdavant de l’Opus Dei.

En l’església de Sant Joan de l’Hospital la missa començarà a les 19 hores i serà presidida pel sacerdot Alberto Garbín, que va treballar en la secretaria del beat Álvaro del Portillo i també en la del bisbe i Prelat de l’Opus Dei monsenyor Javier Echevarría, mort el passat mes de desembre, i segon successor de Sant Josemaría Escrivá.

Així mateix, després de la missa, de 20 a 22 hores, l’església de Sant Joan de l’Hospital acollirà una Exposició del Santíssim “en la qual resarem especialment pels quals pateixen i pel viatge del papa Francisco a Fátima”, han afegit.

Pel seu costat, en la parròquia de Sant Josemaría Escrivá l’eucaristia solemne pel beat tindrà lloc, també aquest divendres, a les 19.30 hores, i serà presidida pel rector Jorge Molinero.

Álvaro del Portillo Diez de Sollano (Madrid, 11 de març de 1914 – Roma, 23 de març de 1994) va ser un bisbe catòlic, successor de sant Josepmaria Escrivà al capdavant de l’Opus Dei. Enginyer de camins, va ser ordenat sacerdot el 25 de juny de 1944 i es va traslladar a Roma, on participà activament al Concili Vaticà II. Prelat de l’Opus Dei des del 1975, va expandir la prelatura en diversos països i va impulsar diverses iniciatives socials. Fou beatificat el 27 de setembre del 2014 a Valdebebas (Madrid).

La festivitat litúrgica té lloc cada 12 de maig “perquè és la data en la qual es compleix l’aniversari de la primera comunió que el beat va rebre en la parròquia de la Concepció de Madrid en 1921. Així ho va disposar la Congregació romana per als Santos, ja que altres dates, com el seu naixement o la seua mort, coincideixen amb el temps de Quaresma”, segons les mateixes fonts.

Últimas noticias

Contenido relacionado