Detinguts 14 membres d’una organització delictiva dedicada a l’extorsió

Hi ha 14 detinguts i 5 investigats pels delictes d'extorsió, amenaces, blanqueig de capitals, tràfic de drogues, usurpació d'estat civil i falsificació de documents

La Guàrdia Civil marc de l’Operació LUBIDO-HEZURRA ha desarticulat una organització delictiva dedicada a extorsió, amenaces, blanqueig de capitals, tràfic de drogues, usurpació d’estat civil i falsificació de documents. Han sigut detingudes 14 persones i 5 investigades, han sigut bloquejades 51 comptes bancaris i intervinguts 13 vehicles i 10.000 € en efectiu.

Els investigadors de la Guàrdia Civil han pogut acreditar al voltant de 40 extorquits amb els quals aquest grup criminal havia obtingut de forma il·lícita uns 500.000 €.
Han sigut localitzades fins al moment, víctimes en: Terol, Osca, Saragossa, Àlaba, Navarra, Castelló, València, Salamanca, Múrcia, Toledo, Jaén, Huelva, Albacete, Cantàbria, Alacant, la Corunya, Lleó i Segòvia.

Captaven a les seues víctimes a través de pàgines de contactes
Aquesta operació, es va iniciar el mes de març de 2018, després de rebre la Guàrdia Civil diverses denúncies de persones que s’havien connectat amb dones que oferien serveis sexuals a través d’una coneguda pàgina web de contactes. Les cites mai es van produir però arran d’aquests contactes les víctimes rebien multitud de trucades i missatges des d’aplicacions de missatgeria instantània, en els quals diverses persones els exigien grans quantitats de diners, sota coaccions i amenaces de difondre aquestes trobades a les seues parelles o familiars.

En alguna ocasió les víctimes van arribar a ser amenaçades de mort.
Tots els detinguts estaven establits a la província de València, encara que aquesta organització tenia una estructura jerarquitzada i complexa en la qual cada membre complia amb un paper específic dins d’ella podent així operar nacionalment.

Els caps de l’organització eren els encarregats de realitzar les extorsions. Per a això, a través de la web de contactes, publicaven anuncis de forma massiva, en diferents províncies d’Espanya i una vegada que les víctimes establien contacte, realitzaven les extorsions i amenaces ja citades. En aquest moment entraven en acció les “mules”, persones que, oferint el seu compte bancari obtenien per cadascun dels ingressos un percentatge de beneficis, i eren els encarregats de recepcionar els diners procedents de les activitats delictives, i entregar-lo als dirigents de l’organització.

L’operació ha sigut desenvolupada de forma conjunta per agents de la Guàrdia Civil de les Comandàncies de Terol i Guipúscoa i coordinat pel Jutjat de 1a Instància i Instrucció núm. 3 de Terol.

Publicitat