7.5 C
Valencia

València impulsa la Declaració de la Paella com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

La regidora Sandra Gómez ha presidit hui la primera reunió, junt amb especialistes del món de la Universitat, l'empresa i la societat civil

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Servei de Promoció Econòmica, Internacionalització i Turisme ha constituït una comissió d’experts per a impulsar el reconeixement de la paella com a Bé Immaterial de la Humanitat. La regidora d’Economia i Turisme, Sandra Gómez, ha presidit hui la primera reunió d’esta comissió, que està integrada per experts, promotors i estudiosos de diferents àmbits.

Tal com ha explicat Gómez, este matí s’ha celebrat la primera reunió amb els experts de tot l’àmbit gastronòmic, cultural i social de la paella “per començar a treballar perquè esta recepta valenciana siga reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, perquè la paella mereix un reconeixement que va més enllà de València i més enllà d’Espanya, i és ja de tot el món”.

La regidora ha recordat que ja hi ha precedents de plats que han rebut este reconeixement internacional, com ara l’art dels ‘pizzaioli’ napolitans; la ‘Nsima’, pràctica culinària del Malawi; el ‘café àrab’, entés com un símbol de generositat; o la tradició de preparar i compartir la ‘dolma’, signe distintiu d’identitat cultural en Azerbaijan.

En el cas de la paella valenciana, es tracta d’una tradició culinària i social que constitueix una icona d’hospitalitat i un símbol d’unió i identitat valencianes, a més del ritual que suposa preparar i compartir la recepta entre familiars, amics o coneguts que s’integren menjant al voltant del cercle d’arròs. La regidora Sandra Gómez ha destacat, a més, que la recepta i tot el que gira al voltant d’ella “s’està guanyant un lloc en el calendari internacional, sobretot amb les activitats i promoció del Dia Internacional de la Paella, que celebrem el 20 de setembre”.

- Publicitat -

La comissió constituïda hui està integrada per representants de la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Jaume I, la Universitat d’Alacant, i la Universitat Miguel Hernández. També participen experts de Turisme Comunitat Valenciana; la Fundació Turimo València; la Federació Empresarial d’Hostaleria; el Concurs Internacional de Paelles de Sueca; Socarrat Estudi; Wikipaella; Publip’s Servicie Pla; la Denominació d’Origen Arròs de València; i el programa VLC Gastronomia. “Hem constituït una comissió que anirà de la mà dels experts. És un camí llarg per caminar, però estem fent els primers passos per a aconseguir-lo”, ha subratllat la regidora.

La constitució de la Comissió d’Experts dona compliment a l’acord del Ple de l’Ajuntament del passat 5 d’octubre, en el qual es va aprovar una declaració institucional dirigida a impulsar i promoure el reconeixement internacional de la paella per part de la Unesco.

- Publicitat -

El procediment per a sol·licitar el reconeixement com Bé Immaterial de la Humanitat comença amb la Declaració de Bé d’Interés Cultural, que atorga la Conselleria de Cultura. Posteriorment, la Generalitat presenta al Ministeri d’Educació, Cultura i Esport la proposta de candidatura a la Llista de béns culturals registrats de les diferents comunitats autònomes per a presentar a la Unesco, l’anomenada Llista Indicativa. El bé que és candidat ha d’estar en esta Llista almenys un any, i a partir d’ací el procés continua durant almenys dos anys més, intervenint el Consell de Patrimoni Històric i el Comité de Patrimoni Mundial per a la seua aprovació.

El Servei de Promoció Econòmica, Internacionalització i Turisme s’encarrega a partir d’ara de portar endavant tot este recorregut i tota la tramitació administrativa. En estos moments, ja ha iniciat els treballs per emplenar la documentació que se sol·licita per a obtindre la Declaració de Bé d’Interés Cultural.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,295FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura DipVal_PMUS
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Carolina Ferre i Eugeni Alemany presenten les campanades del 2021 d’À Punt

La cita de Cap d'Any serà un programa especial que començarà amb un espai dedicat a l'humor des d'un hotel i continuarà la festa des d'un balcó de la plaça de l'Ajuntament de València.

Albaida rebutja el maltractament animal

S’han donat casos en les últimes setmanes de brutalitat contra gats del carrer pel qual s’han obert diligències penals per les forces de seguretat, que avisen que poden concloure en multa de fins a 30 mil euros i presó de fins a 1 any.

Els veïns d’Onda podran guanyar premis amb el reciclatge

Les empreses tecnològiques trien Onda com a ciutat intel·ligent per a posar en marxa la prova pilot de Reciclabox.

‘L’Alcora Emprén’, un pla de suport a emprenedors i nous negocis

Està integrat per accions impulsades des de l'Ajuntament, la Caixa Rural de l'Alcora i el Pacte Territorial per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics.

La Diputació de Castelló adjudica el servei d’Educació Ambiental per a pobles de menys de 5.000 habitants

Ignasi Garcia: “Donem suport al veïnat, comerços i associacions de les localitats més menudes perquè puguen separar bé els residus i en igualtat de condicions que a les zones urbanes”.
- Advertisement -

: Valencià