El Primer Dia Mundial de la Paella és celebrarà el pròxim 20 de setembre

Un dia que reivindicarà la paella com un patrimoni identificatiu de la cultura valenciana i de la forma de ser, conviure i compartir dels valencians i valencianes

El dia 20 de setembre és celebrarà per primera vegada el Dia Mundial de la Paella, amb el qual “volem projectar internacionalment el nostre plat més reconegut perquè siga un emblema dels valencians i valencians”.

Per açò, “treballarem junt amb les institucions, entitats i professionals del sector de la gastronomia per situar eixa data com una referència mundial i un dia en el qual la paella es convertisca en principal protagonista en totes les taules”, ha afirmat la regidora Sandra Gómez en la presentació de la iniciativa impulsada per l’Ajuntament de València juntament amb l’Agència Valenciana de Turisme, Turisme València, FEHV, D.O Arròs de València, Wikipaella i Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Club de Caps de Cuina i Paella Today.

Ha assenyalat Sandra Gómez que València impulsa el Dia Mundial de la Paella per compartir la nostra recepta més internacional amb tothom, una recepta que conjumina tradició, cultura i excel·lència culinària. “La paella és part essencial de la nostra cultura, de la nostra forma de ser, del relat del qual som els valencians i valencianes”. Per açò l’afany de “donar-li prestigi a este plat i elevar-ho a la categoria d’emblema internacional des del territori en què es va originar: València”.

Universalitzar la cultura de la Paella
“La cultura de la paella ens porta a espais comuns que val la pena recolzar”, ha assenyalat Sandra Gómez abans d’informar que l’elecció del 20 de setembre es deu a la coincidència amb un moment clau en el cultiu de l’ingredient fonamental de la paella: l’arròs. Hem triat setembre per tractar-se d’un mes clau per al principal ingredient de la paella: l’arròs i el moment de la seua sega. El Dia Internacional de la Paella (#WorldPaellaDay) serà l’acte central de l’agenda d’activitats que ja s’organitzen al llarg del mes de setembre, com el concurs de Paelles de Sueca, el Congrés de la Paella, Festa de la sega de l’Arròs, Jornades de l’Arròs Made in CV…

Publicitat