València avança el pagament de les subvencions municipals de les Falles

Les comissions falleres de València optaran enguany a un total de 2.294.687,79 € per les diferents línies d’ajudes

L’Ajuntament de València ha procedit ja al pagament de les subvencions municipals pels monuments fallers després que la Junta de Govern Local aprovara la seua concessió el passat divendres. Cultura Festiva aconsegueix així avançar en el calendari, abans de la plantà, una línia d’ajudes que permet a les comissions falleres recuperar el 25 per cent del cost del pressupost que enguany dediquen al treball dels artistes fallers, amb un límit fixat per la falla municipal.

A esta la línia de subvencions, gestionada per la regidoria de Cultura Festiva, opten enguany 345 comissions falleres, amb un import màxim total d’1.804.687 euros. Són 321 comissions falleres les que ja han vist hui abonada la subvenció corresponent en esta primera concessió, una vegada revisat que compleixen els requisits legals marcats a les bases. A elles se sumaran pròximament aquelles que tingueren incidències i es varen solucionar correctament.

L’avançament de les subvencions coincideix també amb el seu augment en un 7,44% respecte al passat any a causa de l’increment experimentat enguany als pressupostos de les comissions falleres, destinat a l’element central de la festa així com a l’augment del pressupost per a les falles municipals que serveix de màxim a l’hora de realitzar el càlcul.

A estes subvencions caldrà sumar en les pròximes setmanes les relatives a l’ajuda a la il·luminació ornamental amb una dotació de 210.000 €, la quarta ajuda per a la contractació d’agrupacions musicals i colles de tabal i dolçaina fixada enguany en 100.000 i les ajudes per a les comissions que celebren els seus aniversaris en el present exercici amb un global de 39.000 €.

Enguany les comissions falleres també podran optar a les ajudes destinades per al compliment de la llei de la memòria històrica fins a un màxim de 21.000 €, el segon programa d’ajudes per a la insonorització de casals que té una quantia total de 100.000 € i el quart programa Germanor per al foment de la convivència entre les comissions falleres i el veïnat que per quart any tindrà lloc a les celebracions de Sant Joan. Així, en total les comissions falleres de València optaran enguany a un total de 2.294.687,79 € en ajudes municipals per la suma de totes les línies de subvenció oferides.

Publicitat