El Palau de la Música cancel·la part de la seua programació per les filtracions d’aigua

Els tècnics treballen ara en l'elaboració d'un informe per a determinar la situació en la qual es troba la petxina acústica de la sala així com possibles vies de solució

Vista general del Palau de la Música. EFE/Arxiu

El Palau de la Música de València ha cancel·lat l’activitat d’aquesta finalitat de setmana de la Sala Iturbi per les filtracions d’aigua provocades per les últimes pluges i els equips tècnics municipals i els bombers ja han realitzat inspeccions i estudien com esmenar els desperfectes.

La programació de la Sala Rodrigo i la del cicle Palau Electrònic, que tenen lloc a la terrassa que dóna al llit del riu Túria, es manté amb normalitat, segons ha informat l’auditori valencià en un comunicat.

La filtració va ser detectada aquest dimecres en una part de la petxina acústica de fusta situada en la tribuna parell de la sala i la direcció ha decidit suspendre la programació dels pròxims dies “com a mesura de prevenció” per a començar les tasques d’estudi i reparació.

Els tècnics treballen ara en l’elaboració d’un informe per a determinar la situació en la qual es troba la petxina acústica de la sala així com possibles vies de solució.

La regidora de Recursos Culturals de l’Ajuntament de València i presidenta del Palau, Glòria Tello, ha explicat que, després de les primeres pluges d’aquesta temporada, ja havien demanat pressupostos “per a solucionar les filtracions i s’anaven a executar immediatament però la constància d’aquestes pluges, ha impedit que s’assecara la zona per a poder actuar sobre ella”.

Segons ha detallat, en paral·lel s’ha encomanat un estudi en profunditat de tot el sostre del recinte perquè siga un equip d’enginyeria i arquitectura qui puga previndre qualsevol incidència que poguera ocórrer en el futur.

Des del Palau han indicat, a més, que s’aposta per un model de manteniment global per a tot l’auditori.

Fonts de les CCOO del comité d’empresa del Palau han indicat a EFE que el problema ha sigut el trencament de part del trencadís que es va instal·lar en la cúpula de l’edifici i “amb les pluges brutals és per ací on s’ha filtrat l’aigua cap als laterals”.

Han considerat que la decisió de la direcció de cancel·lar la programació per a evitar qualsevol risc ha sigut “encertada” però han advertit que faran “un seguiment” per a confirmar que es prenguen les mesures pertinents.

La programació suspesa inclou el concert d’abonament de l’Orquestra de València amb Ramón Tebar i el violinista Renaud Capuçon, (divendres, 19.30 hores), així com el certamen de Nadales de la Fundació ESYCU, que promou projectes relacionats amb l’estudi i la cultura (dissabte, 10.15 hores), i el concert de la Banda Municipal a les 12.00 hores i la Coral José Roca a les 19.30 hores del diumenge.

Publicitat