El Palau de la música millora l’accessibilitat de les seues instal·lacions

La Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (COCEMFE CV) ha inclòs el recinte en la seua Guia de Turisme Accessible i Inclusiu

Palau de la Música
Actualitat Valenciana

El Palau de la Música ha posat en marxa el Pla d’Accessibilitat 2018-2020 aprovat recentment, que comprén les instal·lacions generals, les  sales IturbiRodrigoGarcía Navarro, Lucrecia Bori, Martin i Soler i Atri Bambús, ascensors, lavabos, escenaris, taquilles i el sistema d’extinció d’incendis, entre d’altres, perquè persones invidents, amb mobilitat reduïda o diversitat funcional puguen fer ús de l’edifici amb facilitat.

La Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (COCEMFE CV) ha inclòs el recinte en la seua Guia de Turisme Accessible i Inclusiu.

La regidora de Cultura i presidenta de l’organisme autònom, Glòria Tello, ha destacat “esta nova mesura tan necessària per a continuar avançant en l’accessibilitat d’aquelles persones que fins ara ho tenien molt complicat per gaudir de qualsevol activitat dins de l’extensa programació del Palau” i ha subratllat que “pas a pas estem treballant per pal·liar unes deficiències heretades, tant en matèria de seguretat com d’accessibilitat, dins del nostre compromís amb el benestar de tota la ciutadania”.

Ja se n’han dut a terme algunes actuacions. A la sala Iturbi s’han ampliat les places per a persones amb cadira de rodes, passant de 10 a 15, i també s’han incorporat de noves a la sala Rodrigo, on no n’hi havia. A més, s’està ultimant la nova ordenança de preus públics adequada a estes places, s’ha instal·lat un dispositiu especial per a persones amb discapacitat auditiva i s’ha afegit una plataforma per a cadires de rodes a l’escenari de la sala Iturbi.

Tello ha explicat que “s’està treballant conjuntament amb associacions, universitats i altres organismes per aconseguir la major qualitat tècnica possible”. El Palau de la Música ha estat inclòs en la Guia de Turisme Accessible i Inclusiu de COCEMFE CV, la qual recull rutes i espais de la Comunitat Valenciana que garanteixen que les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial puguen disfrutar del turisme i participar en igualtat d’oportunitats.

Publicitat