Citen a declarar en febrer a Camps i Cotino pels contractes de la visita papal

En ella s'investiguen suposades irregularitats en les adjudicacions per part de la Fundació que va organitzar la visita del Benet XVI a València el juliol de 2006

L'expresident de la Generalitat Francisco Camps conversa uns bisbes a la Ciutat de les Arts i les Ciències a València, on el Papa Benet XVI clausurava la V Trobada Mundial de les Famílies .EFE/Arxiu

La titular del Jutjat d’Instrucció número 5 de València, que investiga possibles irregularitats en contractes de la fundació que va organitzar la visita del papa en 2006, ha citat a l’expresident de la Generalitat Francisco Camps i a l’exconseller Juan Cotino a declarar com investigats al febrer.

El jutjat, que investiga prevaricació administrativa, malversació i frau a l’Administració en aquests contractes arran d’una denúncia de la Fiscalia Provincial de València, ha fixat un calendari per a la declaració de nou persones entre el 15 de gener i el 7 de febrer de 2019, segons la provisió a la qual ha tingut accés EFE.

Camps haurà de declarar el 7 de febrer, el mateix dia que l’exvicepresident del Consell Víctor Campos, un dia després de la compareixença que Juan Cotino, mentre el president de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies i bisbe auxiliar de València, Esteban Escudero, ho farà el 16 de gener.

Les declaracions començaran el 15 de gener, amb un funcionari de la Intervenció General de l’Administració de l’Estat, a qui seguiran altres huit persones en qualitat d’investigades, les últimes de les quals seran, el 7 de febrer, Camps i Víctor Campos.

El 24 de gener compareixerà el representant legal de la fundació V Trobada, Francisco Javier Jiménez; el 25 de gener s’ha citat al secretari de l’Arquebisbat i membre del patronat de la fundació, Antonio Corbí, i el 29 de gener serà el torn d’un altre membre del patronat, Enrique Pérez Boada.

Per al 5 de febrer s’ha citat a la secretària general de la V Trobada, Henar Moliner, a qui seguiran el 6 de febrer l’expresident de les Corts i exvicepresidente del Govern valencià, Juan Cotino, i el 7 de febrer Camps i Campos.

La jutgessa ha accedit a la pràctica de totes les proves sol·licitades pel Ministeri Fiscal el passat 16 de novembre a excepció d’una, sobre la qual resoldrà a la vista del resultat de la resta de les proves acordades.

La causa, oberta el juliol de 2016, té el seu origen en la peça separada del cas Gürtel remesa a València pel titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, José de la Mata.

Aquest jutge es va inhibir en favor dels jutjats de València en relació amb una peça que ampliava la investigació sobre les contractacions de la Fundació des de la seua constitució, el gener de 2005, fins a la seua extinció el març de 2014.

En ella s’investiguen suposades irregularitats en les adjudicacions per part de la Fundació que va organitzar la visita del Benet XVI a València el juliol de 2006, concretament si aquestes adjudicacions es van realitzar sense respectar les normes generals de contractació, sense concurs ni concurrència pública.

Camps acumula ja tres investigacions (abans imputacions) en sengles casos que investiguen diferents aspectes de la seua etapa al capdavant de la Generalitat, perquè a aquesta causa cal unir després de dues per suposades irregularitats en l’organització dels grans premis de Fórmula Un a València, en l’anomenat cas Valmor.

Publicitat