domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

València participa en el Fons Valencià de Solidaritat

L’alcalde de València, amb els regidors de cultura, Glòria Tello, i de Cooperació, Roberto Jaramillo, s’han reunit hui amb Xelo Angulo i Esteve Orduña, presidenta i gerent, respectivament, del Fons Valencià de Cooperació, amb el qual l’Ajuntament de València ha iniciat un treball de col·laboració el primer projecte de la qual està centrat en la província equatoriana de Cañar, on una tècnica municipal, Margarita Belinchón, ha participat en l’elaboració d’una proposta de desenvolupament turístic sostenible a partir de la posada en valor dels recursos preincaics, incaics i colonials que atresora eixe enclavament del continent americà.

Xelo Angulo i Esteve Orduña han volgut agrair personalment als responsables municipals el treball realitzat a l’Equador dins del programa d’experts municipals voluntaris. Ribó ha assenyalat que “el treball de cooperació és important per a nosaltres per molts motius, i volem augmentar els recursos en funció de la disponibilitat pressupostària, però sobretot volem ser eficaços, i en plantejar-nos eixa eficàcia una de les vies és canalitzar eixa ajuda conjuntament amb altres ajuntaments a través del Fons Valencià de Solidaritat”.

Ribó ha assenyalat que ja coneixia la labor del Fons Valencià de Solidaritat abans d’esta primera experiència col·laborativa amb l’Ajuntament de València, i ha destacat que esta entitat de vocació solidària i municipalista es caracteritza per fer “un seguiment continuat dels projectes que són finançats a través seu”.

L’alcalde ha dit sentir-se “molt content del treball realitzat per Margarita Belinchón, i que nosaltres a més d’aportar recursos econòmics aportem recursos humans. Volem treballar amb gent que sàpia, que faça un treball honrat i eficaç per a ajudar la gent, i el Fons Valencià de Solidaritat és la millor manera de fer-ho d’una forma contínua i articulada en aquells projectes que ells ens suggerisquen”.

Xelo Angulo ha recalcat que el Fons de Solidaritat “és un fons municipalista que aglutina més d’un centenar d’ajuntaments, i estem molt contents que en la nova etapa de l’Ajuntament de València en forme part i se sume a la labor de cooperació dels municipis valencians directament amb municipis de l’hemisferi sud”.

La presidenta de l’entitat ha agraït “a l’Ajuntament de València, al seu alcalde i també a Margarida el treball que han estat realitzant de cooperació en un programa d’experts valencians que un mes a l’any treballen directament en projectes que siguen un motor de desenvolupament dels pobles del sud. El Fons Valencià de Solidaritat està apostant per un tipus de cooperació que establisca aliances entre els municipis valencians i aquells on es desenvolupen els projectes. Estem molt satisfets d’esta nova etapa en què està apostant per eixa forma de cooperació”.

Per la seua banda, Margarita Belinchón ha explicat el projecte realitzat a Equador que avui li ha presentat a l’alcalde i els responsables de les regidories de Cultura i Cooperació. “Es tractava de posar en valor el ric patrimoni on el turisme pot ser una alternativa molt important per a pobles que estan molt empobrits però que tenen un patrimoni veritablement important”.

Ha afegit que “la posada en valor d’aquest patrimoni pot ser un bon jaciment d’ocupació i de sostenibilitat, susceptible d’atraure a un turisme responsable i raonable que contribuïsca al desenvolupament dels llogarets del poble cañarí”.

Últimas noticias

Contenido relacionado