Les llançadores entre València i les àrees industrials de Paterna estaran en servei la primera setmana de gener

La llançadora entre València-Parc Tecnològic-l'Andana, amb un temps de recorregut total de 32 minuts, té quatre expedicions d'anada i cinc de tornada.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España ha anunciat durant la seua vista al Polígon Font del Pitxer de Paterna, que “el Parc Tecnològic i els polígons industrials l’Andana i Font del Pitxer-Tàctica, així com el Parc Empresarial Tàctica, que reuneixen a prop de 45.000 treballadors i treballadores, estaran units a València a partir de la primera setmana de gener amb un servei d’autobusos llançadores impulsat per la Generalitat, a través de l’Autoritat de Transport Metropolità de València”.

Així, el conseller ha presentat esta iniciativa que es compon de dues llançadores. La primera València-Parc Tecnològic-l’Andana amb un temps de recorregut total de 32 minuts, tenint la primera parada al Parc Tecnològic a només 15 minuts de la seua eixida. Té quatre expedicions d’anada i cinc de tornada per a poder coordinar-se amb l’inici i final del torn laboral.

Este servei es complementa amb el ja existent que uneix l’estació de l’Entroncament d’FGV amb el Parc Tecnològic que també té quatre expedicions d’anada i cinc de tornat. En total, seran huit expedicions d’anada i deu de tornada.

La segona llançadora té dues variants amb un autobús cadascuna d’elles que cobreixen els itineraris València-Tàctica-parteix nord de la Font del Pitxer i València-Font del Pitxer. En cadascuna d’elles s’ofereixen cinc expedicions d’anada i cinc de tornada i el temps de recorregut està sobre els 25 minuts depenent de l’hora d’eixida.

Este servei d’autobusos, ha explicat el conseller, “és una iniciativa de l’ATMV per a facilitar als treballadors i treballadores d’estes àrees industrials, el transport públic, a un preu competitiu, com a alternativa viable al vehicle privat”.

D’esta forma, ha continuat, “estem potenciant un canvi de mentalitat cap a una mobilitat més sostenible, i no sols es tracta de lluitar contra el canvi climàtic, sinó de secundar, drets dels ciutadans i ciutadanes, ja que estem possibilitant l’accés als seus llocs de treball, no tothom té a la seua disposició un vehicle privat, hi ha moltes persones que no li ho poden permetre”.

Per a Arcadi España, “es tracta, en definitiva, de millorar la qualitat de vida dels treballadors i les treballadores d’estes àrees industrials”. Amb este objectiu, “la definició de rutes i horaris s’ha consensuat amb els treballadors i treballadores, gerents de les associacions més representatives dels parcs empresarials i operadors de transport públic per a aconseguir un servei eficaç que siga útil als usuaris i usuàries d’estos complexos”.

Per part seua, el gerent de l’ATMV, Manuel Martínez, ha explicat que serà “un servei llançadora, de temps curts de recorregut per a poder competir amb el vehicle privat i buscant la màxima connectivitat”.

A la presentació també han assistit la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez, i l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, així com representants de FEPEVAL i Font del Pitxer, de l’Associació Empresarial l’Andana, i d’EGM Parc Tecnològic Paterna.

CatalanSpanish